Bàsquet

El Barça completa una setmana rodona i es posa a cent contra el Granada

L’equip de Jasikevicius va sumar el tercer triomf en sis dies donant descans a alguns dels seus titulars (100-82)

El Barça completa una setmana rodona i es posa a cent contra el Granada

ACB photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça va completar el ple en una setmana carregada d’exigència i amb una victòria còmoda contra el Covirán Granada va arrodonir sis dies molt positius, en què va completar el seu doblet europeu (Partizan i Baskonia) i va mantenir la imbatilidad al Palau en la Lliga Endesa (110-82).

En el tercer partit de la setmana per als blaugranes, Jasikevicius va optar per donar descans a peces importants (Laprovittola, Abrines, Sanli) i apostar per les rotacions (Tobey, per exemple, es va estrenar a la Lliga), preveient el possible cansament acumulat. Però el rendiment de l’equip no va baixar, malgrat la presència de Nnaji, Kuric i Paulí en el cinc titular.

Ben al contrari. Els primers 20 minuts dels blaugranes van resultar delicats, en especial el primer quart: va anotar 15 de 19 llançaments de dos i 8 dels 11 triples que va intentar. Kuric, recuperat després del seu traumatisme craneoencefàlic, se’n va anar als 14 punts, amb quatre triples sense fallar. Però Higgins encara ho va millorar amb 18 punts, amb el Barça entregat a la seva aposta ofensiva. El Covirán Granada va superar com va poder el ruixat inicial (35 punts encaixats) i després va aconseguir rebaixar el càstig (57-42, m. 20), demostrant que la setena posició de la Lliga no és gratuïta gràcies a la feina de Felicio i, sobretot, Bropleh (19 punts).

Relaxació defensiva

En la represa, un excés de confiança i també de relaxació defensiva del Barça va provocar la primera bronca de Jasikevicius als seus jugadors, perquè les diferències es van començar a difuminar. Les rotacions també van tenir el seu pes en la davallada d’intensitat. Paulí (27 minuts, 7 punts, 5 assistències, 2 rebots) i Nnaji (17 minuts, 11 punts, 5 rebots) van tenir el favor del tècnic. També Caicedo va tenir la seva oportunitat (10 minuts, 3 punts) i fins i tot el jove Rafa Villar va aparèixer en el tram final.

En aquest escenari tan provisional per als barcelonistes, el Covirán Granada va aconseguir reenganxar-se al partit, tornant a emportar-se el tercer parcial (21-24) jugant amb molta intel·ligència gràcies a les accions interiors de l’ex NBA brasiler Cristiano Felicio, aprofitant l’estat d’inspiració de Bropleh, en una de les seves millors actuacions en el campionat, i també la irrupció de Christian Díaz (78-66, m. 30).

Notícies relacionades

Va haver de posar-se seriós el tècnic blaugrana i apostar pel seu millor quintet defensiu perquè el Barça recuperés la iniciativa en l’últim període. En aquest sentit, el lideratge de Vesely a la zona va resultar fonamental (10 punts, 6 rebots en 15 minuts) i el pivot txec va prolongar la línia d’eficàcia que ja va demostrar divendres contra el Baskonia, tornant-li les formes al seu equip i tancant el triomf.