L’Eurolliga de bàsquet

La defensa del Barça desconnecta el Partizan

L’equip blaugrana recupera la seva millor imatge després de dues derrotes i suma la sisena victòria europea en la tornada de Kuric (79-68)

Quique García / Efe

2
Luis Mendiola

Qüestionat després de dues derrotes consecutives en l’última setmana, el Barça es va presentar molt exigit a la visita europea del Partizan però va superar amb una bona actuació col·lectiva l’examen que suposa enfrontar-se a un equip de Zeljko Obradovic, tot i que això no va evitar el patiment que acompanya la majoria dels partits dels blaugranes, incapaços de tancar partits que tenen encarrilats (79-68). L’aparició màgica de Laprovittola en el tercer quart (13 punts, 6 assistències) va reforçar la feina de Satoransky (11 punts, 3 rebots i 3 assistències) , Kalinic (9 punts) i Da Silva (5 punts i 10 rebots) per assegurar la sisena victòria a l’Eurolliga, en una setmana amb doble cita: el Baskonia visita el Palau aquest divendres.

«El més important és que continuem fent passos endavant», va reconèixer Jasikevicius al final de l’enfrontament. «El control del rebot i el treball defensiu han sigut fonamentals», va valorar Oscar da Silva.

A través de la defensa, que havia sigut molt poc consistent contra l’Efes i el Joventut, els blaugranes van tornar a trobar les seves millors sensacions. No va ser immediat i l’equip d’Obradovic, instal·lat en una ratxa molt positiva (quatre triomfs en els últims cinc partits) va controlar el primer parcial (17-21). Però la intensitat de Satoransky a les dues bandes de la pista i l’aparició dominant de Da Silva a les zones van emergir com dos factors desequilibrants per al Barça abans del descans. L’impacte defensiu de l’equip de Jasikevicius es va reflectir en els 11 punts que només va concedir a l’equip de Belgrad (39-32) en el segon període.

Tornada esperada

La irrupció de Laprovittola, primer amb passades de cistella, i després amb anotació, va disparar la confiança del Barça a la represa i va donar pas als millors minuts blaugrana, amb un marge de fins a 15 punts (59-44), que podria haver sigut encara més ampli, o fins i tot definitiu, sense l’aparició salvadora d’Andjusic per als serbis, i responsable d’evitar que el desenllaç del partit s’allargués fins als últims cinc minuts, en què Jasikevicius es va atrevir ja a alinear Kyle Kuric, de baixa per un traumatisme craneoencefàlic des del 2 d’octubre en un partit contra el Baskonia, i que va reaparèixer amb un triple i ovació del públic per demostrar que la seva qualitat continua intacta.