Bàsquet

Feliz impulsa el Joventut per tombar l’Unicaja

Els 18 punts del base dominicà i la seva connexió amb Tomic decideixen en l’últim quart (74-65)

ACB photo

2

El base dominicà Andrés Feliz va desmuntar l’Unicaja en l’últim quart per donar-li al Joventut la seva segona victòria (74-65) al fer 18 punts i associar-se amb Ante Tomic per resoldre el duel en els cinc minuts finals.

Els verd-i-negres van jugar un partit amb alts i baixos en què van confiar en les seves individualitats –Tomic, Parra i Feliz– per tirar-lo endavant, sobretot quan l’Unicaja, de la mà de Tyson Carter (16 punts), es va posar cinc punts amunt a sis minuts del final.

Ibon Navarro va sortir al partit amb un quintet molt físic per parar Kyle Guy i Henry Ellenson, cosa que va aconseguir, i això li va permetre a l’Unicaja mantenir la igualtat durant els cinc primers minuts (7-7).

No va poder, tanmateix, amb Ante Tomic –13 punts en la primera part– i gràcies al croat la Penya va anar aconseguint el control del partit contra un Unicaja pèssim en atac amb només 7 punts en el primer quart (16-7).

Els malaguenys van despertar en atac, com era d’esperar, amb Brizuela, Djedovic i Díaz a la pista (17-13, min. 13) i van obligar la Penya a reaccionar. Ho van fer de la mà de Joel Parra per arribar a la seva màxima diferència en el primer temps (28-15, min. 17).

Però dos triples de Kalinoski van aturar la ratxa local (28-21, min. 18). L’abús des de l’exterior per part dels malaguenys –3/18 en triples en el primer temps– i la superioritat de Tomic sobre els pivots rivals va permetre que la Penya se n’anés al descans set punts amunt (32-25).

Aparició decisiva

El Joventut va recuperar els 10 punts d’avantatge (35-25, min. 21) de la mà de Parra i Ellenson, però va baixar en defensa i l’Unicaja amb el joc combinatiu entre Thomas i Djedovic va reduir l’avantatge a quatre punts (38-34, min. 24).

Andrés Feliz va donar oxigen al seu equip amb un parell d’accions al contraatac (45-36, min 27), tot i que Carter i Díaz van aparèixer per canviar el signe del partit i posar el seu equip novament davant (45-46, min. 29).

Carter i Djodevic es van associar en l’últim període per situar els malaguenys cinc amunt (53-58, min. 34). La Penya queia davant una claredat més gran d’idees dels malaguenys, que no comptaven amb l’aparició de Feliz en els minuts finals.

Tanmateix, el dominicà es va posar l’equip a l’esquena, va optar per jugar-se la majoria d’atacs i encistellar o assistir Tomic, amb qui va formar una societat letal que va acabar amb l’Unicaja.