El Girona de Marc Gasol, més cuer després de caure contra l’Unicaja

ACB photo

2
EFE

L’Unicaja de Màlaga va celebrar aquest diumenge la seva segona victòria de la temporada i la primera a domicili al guanyar per 59-73 al pavelló de Fontajau contra el Bàsquet Girona de Marc Gasol, que va sumar la quarta derrota en quatre duels i segueix cuer en el seu debut històric a la Lliga Endesa.

Un parcial de 13-23 en l’últim quart va decantar el partit a favor dels visitants. El base Tyson Carter, amb 20 punts, i el pivot August Lima (7 punts i 9 rebots) van contrarestar el notable partit de Quino Colom (13 punts)

L’Unicaja va obrir el marcador amb dos tirs lliures de Nihad Djedovic, però als 75 segons de partit va perdre per lesió Alberto Díaz, el seu director.

El Girona va aprofitar la seva baixa per posar-se per davant i va atacar més que el seu rival, però el va frenar el seu desencert: 4/10 en tirs de dos punts i 1/6 en triples en el primer quart i 16/43 i 4/14 en tot el partit.

Màxim avantatge

L’Unicaja dominava el rebot (12-21 al descans, amb cinc de Tyler Kalinoski), però patia per les pèrdues, nou en els primers deu minuts.

El Girona va arribar a tenir un màxim avantatge de quatre punts en el primer quart (11-7) després d’una cistella de Quino Colom. L’andorrà va anotar 7 dels 13 punts del Girona en els primers deu minuts, que va acabar amb 13-15 després d’una acció de Kendrick Perry, el substitut de Díaz.

Les alternatives es van mantenir en el segon acte. El Girona va recuperar els quatre punts de renda amb la primera aparició ofensiva de Gasol (19-15), però després va encadenar gairebé quatre minuts sense anotar, moment en què l’Unicaja ho va aprofitar amb un parcial de 2-14 (21-29), sota el lideratge de Tyson Carter, màxim anotador del duel amb 20 punts.

Kameron Taylor va escurçar distàncies amb un 3 +1 que va tornar el pols al Girona (25-29) abans del descans (28-31).

Baixa anotació de Gasol

El Girona va agafar la iniciativa a l’inici de la segona part (32-31), però l’Unicaja, de nou amb Díaz sobre el parquet, va contestar amb un triple de Darío Brizuela.

Taylor va empatar amb el seu desè punt (38-38), però els andalusos van restablir l’ordre amb dos triples seguits de Kalinoski i Dylan Osetkowski.

L’Unicaja va intentar deixar enrere el Girona, però el quadro local, malgrat la seva inapel·lable inferioritat en el rebot (27-46) i la baixa anotació de Gasol (9), va saber resistir i arribar al final del tercer quart amb opcions (46-50, 18-19).

Però les seves opcions es van evaporar al néixer el quart període, amb un triple i un mat de Carter que van establir el màxim avantatge malagueny: 46-57 als dos minuts de joc.

Van ser 14 després d’un triple d’Osetkowski i una cistella de David Kravish (54-68) que van liquidar el partit i van ratificar la quarta derrota del Girona i el triomf de l’Unicaja. EFE

Fitxa tècnica:

59 - Bàsquet Girona (13+15+18 +13): Franch (6), Taylor (12), Garino (5), Vila (2), Gasol (9) –cinc inicial–, Miletic (4), Fjellerup (6), Colom (13), Figueras (2), Prkacin i Bursac.

73 - Unicaja (15+16+19 +23): Díaz (3), Carter (20), Djedovic (6), Osetkowski (11), Lima (7) –cinc inicial–, Kalinoski (3), Perry (5), Brizuela (5), Ejim (2), Kravish (9), Thomas (2) i Barreiro (-).

Àrbitres: García González, Bultó i Sánchez.

Incidències: Partit de la quarta jornada de la Lliga Endesa, disputat al Pavelló de Fontajau davant 4.789 espectadors.