Bàsquet

Vesely i Abrines surten al rescat del Barça contra el Baskonia

L’equip blaugrana suma el primer triomf de lliga per 89-74 amb una reacció poderosa després del descans, al que va arribar 12 punts per sota

Andreu Dalmau / Efe

2
Luis Mendiola

Àlex Abrines i Jan Vesely van sortir al rescat del Barça per evitar que el Baskonia assaltés el Palau Blaugrana i la paraula crisi comencés a flotar sobre l’equip de Jasikevicius, quan només s’han disputat dues jornades de Lliga. Els blaugranes van perdre en el seu debut a Gran Canària i una segona derrota, més enllà de les absències de Mirotic, Higgins i Tobey, hauria disparat els primers dubtes sobre la solvència del nou projecte. La victòria per 89-74 va obrir el caseller blaugrana de victòries i donarà un respir als barcelonistes per continuar construint en aquest inici de temporada.

L’aparició dominant a partir del descans d’Abrines i Vesely, en la primera actuació brillant des del seu fitxatge aquest estiu, va dissipar males sensacions i va donar una imatge molt més apropiada del que s’espera d’un Barça construït per lluitar per tot. Fins al descans no va ser així. L’equip blaugrana va ser una ombra de si mateix, fora de ritme, superat en actitud i encert, i això el va portar a cedir 12 punts (39-51) contra un Baskonia al que li sortia tot. Només el control del rebot semblava mantenir el Barça dins el partit.

Parcial demolidor

En una situació de màxima pressió, Abrines va assumir un paper determinant, del que es va veure privat la temporada passada per les lesions. Nou punts consecutius d’Abrines i un 2+1 de Vesely en només dos minuts van capgirar el marcador de forma espectacular (del 39-51 a l’empat a 51). Però sobretot al guió del partit

Consolidat en la seva efectivitat en atac, el Barça va començar a carburar també en defensa, tancant bé les línies de passada, controlant el rebot, forçant pèrdues del Baskonia amb un Vesely més intens i dominant que mai dins la zona, i una posada en escena molt més pausada, sense tanta precipitació.

Enganxat a l’activitat del pivot txec i també als punts de l’aler mallorquí, a qui van acabar afegint-se també Laprovittola, Kalinic i Jokubaitis, el Barça es va convertir en l’amo absolut del partit i va fer créixer l’avantatge al seu favor amb un rotund parcial de 19-0 entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim, que ja ho va deixar tot vist per sentència.

El canvi de decorat, i també algunes decisions discutibles dels àrbitres, van acabar fent esclatar Joan Peñarroya. El tècnic vitorià va veure una segona tècnica per protestar a falta de vuit minuts (70-58) i va haver de deixar el camp, donant caràcter definitiu a la rendició del Baskonia en aquest tram final.