Bàsquet

El Joventut cau en la pròrroga en la seva visita a València

L’equip verd-i-negre va perdre la batalla del rebot i va sumar la seva segona derrota al campeonat (101-97)

El Joventut cau en la pròrroga en la seva visita a València

Miguel Ángel Polo / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Amb una actuació excel·lent de Kyle Guy, autor de 27 punts, i explosiva de Guillem Vives en la pròrroga, en la qual va anotar 8 dels seus 15 punts, no en va tenir prou el Joventut, que va encaixar la seva segona derrota consecutiva en dues jornades de campionat (101-97). L’encert dels bases valencians, Harper (24 punts, amb 6 triples) i Jones (16 punts) i el domini del rebot (40 per 29) va ajudar el València a inclinar un partit equilibrat de principi a final a La Fontenta i que va tenir com a colofó l’acte de la retirada de samarreta de l’escorta català Rafa Martínez, com a recompensa a les seves onze temporades al club.

La trobada va ser una muntanya russa de sensacions per als dos equips i tot i que la Penya va prendre el control en algun moment, va ser l’equip d’Álex Mumbrú qui va portar la iniciativa la major part del temps. En un partit molt intens en els dos costats del camp, el Joventut va aconseguir sostenir-li el pols al València quan va tensar la seva defensa i va aconseguir protegir el seu rebot. Però això no va ser una constant, perquè la presència de Jasiel Rivero, ben recolzat per Dubljevic, va fer evident la inferioritat dels verd-i-negres a la zona.

També va trobar arguments el València a la banqueta, molt més profund que el de la Penya. I tant Chris Jones com Harper, Rivero o Van Rossom li van donar més continuïtat a l’atac. La Penya va intentar trobar l’equilibri amb les accions interiors de Tomic i Birgander. Però l’única resposta positiva va arribar del canell de Kyle Guy, un tirador letal. Al seu pas per l’NBA només va trobar una mica d’eco en els Miami Heat, però a Europa, Guy sembla destinat a convertir-se en un referent. Els seus punts li van donar una mica de llum a la Penya, que se’n va anar ja per darrere en el descans (43-37).

Pas endavant verd-i-negre

Notícies relacionades

El València va mantenir el desplegament físic en la represa i amb una bona arrencada va arribar a estirar els seus avantatges fins als 15 punts (64-49), que feia preveure una ruptura definitiva. Però la Penya també va pujar la seva aposta en defensa, va equilibrar la baralla pel rebot i, a més, va trobar amb més facilitat Tomic, que va fer un pas endavant atacant la cistella valenciana per recarregar la confiança dels seus i canviar la dinàmica (67-61).

Va ser l’equip de Carles Duran qui va destil·lar les millors sensacions en l’últim període, jugant amb més cap i buscant la millor situació per sumar (83-87, m. 38), però una reacció final del València i una falta arrencada en l’últim segon per Dubljevic, que va transformar un sol tir lliure, va donar pas a la pròrroga. Ja en el temps extra, la Penya va viure dels punts de Vives, però el València va trobar més recursos dels seus exteriors per inclinar-ho cap al seu costat.