Mundial de bàsquet

Els Estats Units aconsegueixen el quart mundial de bàsquet femení consecutiu

La selecció nord-americana va dominar tota el partit contra la Xina en la final disputada a Sydney (83-61)

EFE/EPA/JAMES GOURLEY

1

La selecció dels Estats Units continua sent d’or després d’aconseguir el quart títol mundial consecutiu, l’onzè del seu palmarès, al vèncer la Xina en la final, disputada a Sydney (Austràlia), per 83-61.

La selecció dels EUA va dominar tot el partit, va guanyar tots els parcials i només en els últims minuts, ja amb la victòria assegurada, va aixecar el peu de l’accelerador.

La Xina, que va comptar amb l’entrenador espanyol César Rupérez a la banqueta tècnica, va intentar plantar cara a les nord-americanes i va aconseguir igualar la lluita pel rebot (36-37 per a les americanes), però no n’hi va haver prou davant la qualitat tècnica i anotadora de les seves rivals.

A’ja Wilson amb 19 punts, 5 rebots i 19 de valoració, juntament amb Kelsey Plum (17 punts) i Chelsea Grey (10 punts, 8 assistències i 21 de valoració), van ser les millors d’una final monocolor.

Per part de les xineses, Yueru Li va ser la seva millor arma amb 19 punts, 12 rebots i 23 de valoració. Tongtong Wu (13 punts) i Siyu Wang (11) la van seguir en l’anotació.