Eurobasket 2022

«La bronca de Rudy al descans ens va venir molt bé»

  • «Té un gran mèrit estar entre els quatre millors del campionat», assegura Scariolo

  • «Volem més, no ens conformem, però ara assaborirem això», diu Willy Hernangómez

«La bronca de Rudy al descans ens va venir molt bé»

Alberto Nevado / FEB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El seleccionador espanyol, Sergio Scariolo, es va mostrar eufòric i orgullós dels seus jugadors després de la victòria davant Finlàndia, que obre les portes de la semifinal. «És un gran mèrit estar entre els quatre millors del torneig, havent-se quedat fora autèntics equipassos», va remarcar, per afegir: «Està en la nostra naturalesa competir. Arribarà un moment en el qual no donarem més, no arribarem i felicitarem el rival, però ara encara estem en la fase en què volem seguir», va assegurar l’entrenador italià.

Tant Scariolo com el pivot Willy Hernangómez van revelar en la roda de premsa la importància que va tenir en el descans la bronca de Rudy Fernández, exercint el seu paper de capità de l’equip. «Rudy com a líder, com a capità, i sobretot per l’experiència i la confiança que té en nosaltres, sap que som capaços de jugar millor de com ho vam fer a la primera part», va admetre el pivot dels Pelicans. «Vam sortir nerviosos, vam cometre moltes errades i ens va venir molt bé tant la bronca de Rudy com la de Sergio perquè se’ns traguessin els nervis, tornéssim a jugar fluids i demostrar que, quan ho fem així, som un bon equip».

«Donar el millor»

«La veritat és que estava sentint a Rudy i pensava, s’està passant», va admetre mig de broma Scariolo. «Després d’això, no he hagut d’afegir gaire, perquè l’impacte emocional de l’exigència i de la reivindicació, ja l’habia fet el capità».

Notícies relacionades

«Vam haver de donar el millor per guanyar aquest partit», va reconèixer després Scariolo. «Quan vam aconseguir calmar-nos, sobretot a nivell ofensiu, vam entendre que calia seleccionar millor i compartir més la pilota. Per això vam sumar 17 assistències a la segona part. I, a poc a poc, vam fer alguns ajustos, els jugadors van confiar i van creure en la remuntada. Va ser increïble», va remarcar.

Willy Hernangómez, que va ser determinant una altra vegada amb una actuació excel·lent, va admetre també la mala posada en escena. «La nostra primera part va ser dolenta. No vam sortir amb una bona mentalitat. Però estem contents perquè anem a la següent ronda i me n’alegro per gent com Rudy que va donar tot el que tenia. Està sent molt important per a tothom. Ens està liderant. Ho dona tot cada nit i hem d’estar-li molt agraïts», va remarcar el pivot de la selecció, que va assegurar que mantenen l’ambició. «Volem més. No ens conformem. Tenim una oportunitat davant de nosaltres. Assaborirem ser entre els quatre i a preparar el partit de la semifinal».