Bàsquet

El xou de Laprovittola fa líder el Barça a Vitòria

L’equip blaugrana s’imposa al Baskonia en una gran actuació col·lectiva i una exhibició de tir del base argentí, autor de vuit triples (77-96)

El xou de Laprovittola fa líder el Barça a Vitòria

ACB Photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça li va posar el llaç al liderat de la Lliga ACB al Buesa Arena de Vitòria, en un dels partits ajornats per la pandèmia. Era una oportunitat única per atrapar la primera posició i l’equip de Jasikevicius la va saber aprofitar. No era un escenari fàcil, però el Baskonia va acabar rendit al xou de Laprovittola, letal en el llançament exterior, que va acabar amb 8 triples d’11 intents en tot just 22 minuts, el seu rècord d’anotació personal, millorant en un la marca que tenia a la Lliga Endesa des de la seva etapa a la Penya. El genial base argentí del Barça va destrossar la defensa de l’equip basc en cada llançament des de 6,75 i va liderar la brillant actuació col·lectiva de l’equip de Jasikevicius, que va vèncer amb claredat (77-96) i es va prendre la revenja davant els vitorians, que havien assaltat el Palau en el partit d’anada.

 

El Baskonia va saber aguantar l’escomesa inicial del Barça, enganxat a la màgia de Laprovittola, que va convertir quatre triples pràcticament consecutius ja en el primer quart i va deixar una nova mostra de l’espectacular moment de forma que travessa. L’equip blaugrana va obrir una bretxa de 12 punts que hauria deixat tocat qualsevol rival. Però el conjunt vitorià va trobar en l’anotació del tot terreny italià Fontecchio (autor de 9 dels 16 punts inicials) i en el seu tebi domini del rebot una resposta per no perdre el pas i mantenir-se enganxat en la lluita (16-22, m. 10).

Tercer quart decisiu

El Barça va mantenir la iniciativa de la mà de Calathes, el metrònom de l’equip, que va repartir una xifra també rècord de 13 assistències, però va ser incapaç de trencar el partit abans del descans malgrat les moltes facilitats defensives que va atorgar el Baskonia, letal quan podia córrer, però amb seriosos problemes a l’hora de fer el balanç defensiu.

Sense Laprovittola al camp, l’equip de Jasikevicius es va bloquejar en atac durant massa minuts fins que va aconseguir trobar Mirotic, molt apagat de sortida. Però les diferències es van mantenir sempre en la frontera de la desena de punts, perquè a Fontecchio es va sumar també Enoch per mantenir a la superfície l’equip vitorià (31-42).

Laprovittola va tornar a lluir canell en la represa del partit amb dos triples més i va comandar un devastador parcial de 3-12, que va disparar les diferències del Barça fins als 20 punts (34-54) amb un Mirotic més discret que de costum i un intens Smits afegint-se també al bombardeig.

Notícies relacionades

El Baskonia va intentar replicar a través de la intensitat d’Enoch sota els cèrcols i també amb el pas endavant ofensiu de Peters, però això només li va servir per reduir danys abans d’entrar en l’últim període (52-67). En aquest tram final, Davies i també Smits es van apropiar de la zona i van convertir l’últim quart en un monòleg barcelonista, fins al punt que Jasikevicius es va permetre el luxe de tornar a pista Laprovittola, amb l’únic propòsit que anotés el seu vuitè triple i després tornar-lo a la banqueta, fent-li una reverència per reconèixer-lo la seva descomunal actuació.