L’Eurolliga de bàsquet

El Madrid i Laso se la juguen en plena crisi amb la visita de l’Armani Milà

L’equip blanc encadena set derrotes en els últims 10 partits, incapaç de frenar la caiguda

El Madrid i Laso se la juguen en plena crisi amb la visita de l’Armani Milà

ACB Photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Viu mals temps el Reial Madrid de bàsquet, instal·lat en un crisi de joc i resultats per la qual sembla que no troba sortida. L’equip madridista se sotmetrà aquest dijous a una dura prova al Wizink Center amb la visita de l’Armani Milà (20.45 hores, Dazn) de dos exmadridistes com Ettore Messina i Sergio Rodríguez, que aspiren a desbancar l’equip blanc de la segona plaça de l’Eurolliga i afegir més sal a la ferida.

Moltes de les veus crítiques en el madridisme apunten cap al tècnic Pablo Laso, malgrat la seva condició de llegenda pels 21 títols que acumula en aquesta última dècada i el paper protagonista que ha tingut en la recent etapa d’èxits del club. L’entrenador vitorià sembla que s’ha quedat sense crèdit per a una bona part de la junta, que considera que ja no es tracta només d’una mala ratxa de resultats, sinó que el tècnic ha perdut el control del vestuari i que no està en condicions de vertebrar un projecte de futur. En aquest debat obert, Laso té el suport del president Florentino Pérez, l’única veu realment de pes en el club, que el manté per ara a la banqueta, convençut que pot revertir la situació.

Caiguda lliure

No és fàcil entendre l’enfonsament que ha viscut el Madrid en les últimes setmanes, ja que l’equip va arribar a mitjans de gener com a líder de l’Eurolliga i de Lliga Endesa. Però amb la derrota dimarts a la pista de l’Estrella Roja de Belgrad(65-62), en un partit ajornat de la competició europea, són ja set en les últimes 10 trobades, incloses quatre derrotes consecutives a casa a la Lliga Endesa (Andorra, València, Barça i Baskonia), a la qual s’ha d’afegir la de la final de la Copa del Rei contra el Barcelona, que ha fet un mal especial a la ‘Casa Blanca’.

Notícies relacionades

En aquesta ratxa negativa de les últimes setmanes, l’equip s’ha bloquejat en l’àmbit ofensiu amb actuacions pèssimes (47 punts contra el Zalgiris (el seu pitjor balanç a Europa, 59 a la final de Copa davant el Barça), els seus percentatges en el triple s’han desplomat i s’han fet més evidents que mai els problemes en la direcció amb Williams-Goss, ja sentenciat per a la temporada vinent, i l’exblaugrana Heurtel.

Només Tavares sembla que aguanta en un equip amb fitxatges que no acaben de quallar, com ara Yabusele, Poirier, Hanga o Deck que pateix el pas dels anys de Rudy i Llull o els problemes físics de Thompkins i Randolph i un joc que no acaba de transmetre bones vibracions malgrat que compta amb la plantilla més llarga de la seva història.