BARÇA 84 - VILLEURBAUNNE 71

El Barça també recupera el rumb a l’Eurolliga

  • Després de posar fi a la mala ratxa amb el triomf contra el Madrid, els blaugranes van continuar recuperant bones sensacions escombrant el Villeurbanne. Els ‘nicos’, Mirotic i Lapprovitola, condueixen el xou

El Barça també recupera el rumb a l’Eurolliga

FCB

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha partits que marquen un punt d’inflexió. El Barça, que encadenava quatre derrotes en cinc partits abans del clàssic de diumenge, va recuperar les bones sensacions assaltant Madrid. Aquest dijous va demostrar que, amb l’impuls d’aquesta victòria, a poc a poc va tornant a la seva millor versió després d’un mal començament d’any. Va atropellar l’Asvel Lió-Villeurbanne amb una gran actuació coral, amb menció especial per als ‘nicos’, Mirotic i Laprovittola (84-71).

Pep Guardiola i els altres culers presents al Palau Blaugrana van disfrutar del bon espectacle del conjunt de Sarunas Jasikevicius, un equip que va sortir com un coet. Després de ser decisius en el tram final a Madrid, Mirotic i Laprovittola ho van tornar a ser també des del principi del partit del Palau: de les seves mans van sortir els 13 primers punts blaugrana i van començar a obrir una bretxa que no va parar de créixer.

El duel va ser un monòleg local, en què amb prou feines van poder aixecar la veu dos visitants, Okobo i Fall. Aquest últim, l’interminable expivot del Baskonia (2,21), va aprofitar sobretot en el primer quart la joventut del jugador del planter Nnaji i l’absència de Sanli (la desena baixa barcelonista per covid en un mes i mig).

Entre el seguit de contagis i lesions, el Barça havia perdut el punt de frescor. Ara vol aprofitar aquesta sèrie de cinc partits seguits al Palau en 11 dies per agafar ritme abans de tornar a enfrontar-se al Madrid al Wizink, aquest cop a l’Eurolliga.

Després d’un mes de cares llargues, els somriures van tornar al vestidor blaugrana. La defensa catalana va aconseguir aturar Fall en el tercer quart, mentre que en atac Mirotic i Laprovittola (16 i 20 punts) van seguir amb el festival. I el tercer ‘nico’, Nick Calathes va demostrar que a poc a poc va recuperant el to després de la llarga lesió.

Tornar a agafar el ritme

Notícies relacionades

Amb un avantatge de 18 punts al final del tercer quart, l’últim acte va servir perquè Jasikevicius dosifiqués els seus jugadors, fent rotacions a la banqueta i donant minuts a jugadors com Calathes i Higgins, dues peces clau que aquesta temporada han estat un parell de mesos allunyats de les pistes. Dante Exum, fitxat per les lesions de tots dos i la d’Abrines, va ser qui més va esprémer el tram final conscient que d’aquí un mes se li acaba el contracte temporal.

«Era el meu primer partit d’Eurolliga després de la covid, no ha estat malament. Encara continuo buscant el meu ritme però ha sigut una molt bona actuació, ho necessitava», va comentar Mirotic. «Ara em trobo molt bé, amb l’equip i l’entrenador», va afegir Laprovittola.

Fitxa tècnica:

Temes:

Barça