Bàsquet

El debut d’Exum afegeix expectació al Barça-Madrid d’Eurolliga

  • El clàssic posarà en joc el liderat de la competició europea al Palau (21.00 h, Dazn)

  •  «És un partit amb moltes emocions que haurem de saber controlar», diu Jasikevicius

El debut d’Exum afegeix expectació al Barça-Madrid d’Eurolliga

FCB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El debut de l’ex NBA Dante Exum, acabat de fitxar com a jugador blaugrana, serà un dels molts al·licients que adornaran el pols que viuran aquest divendres Barça i Madrid al Palau Blaugrana (21.00 hores, DAZN). El clàssic posarà, a més, el liderat en joc amb els dos equips empatats a 11 victòries, i suposarà per als barcelonistes la primera oportunitat de treure’s l’espina per la dolorosa derrota soferta el setembre passat a la final de la Supercopa, que van acabar emportant-se els blancs (83-88) després de remuntar 19 punts i que Jasikevicius va catalogar com una de les seves «decepcions» més grans des que va arribar a Barcelona.

«El Clàssic és un partit especial, de moltes emocions que haurem de saber controlar. Per guanyar, el primer serà lluitar per cada centímetre a la pista i guanyar les pilotes dividides, que et donen quatre o cinc possessions extra», va valorar el tècnic lituà en la roda de premsa prèvia al partit.

Exum, fitxat amb un contracte temporal de tres mesos, amb prou feines ha tingut un parell d’entrenaments amb els seus nous companys. Però la seva presència és gairebé obligada per les importants baixes que arrossega l’equip (Calathes, Higgins, Abrines) i l’excessiva acumulació de minuts en la rotació cada vegada més curta que té l’equip, però la seva llarga carrera de set temporades a l’NBA i la seva recent actuació amb Austràlia en els Jocs de Tòquio fan elevar les expectatives sobre l’impacte que pot tenir el seu joc, una vegada superada la revisió mèdica i superats els recels sobre el seu estat físic.

Retrobaments a la Lliga

«Tenim un calendari molt extens, amb molts partits, i tot i que els joves ajuden, i continuaran fent-ho, necessitàvem un jugador amb talent com Dante Exum. Amb experiència NBA i a nivell internacional. És molt llest. Tant de bo ho faci molt bé i es pugui quedar, però no se n’ha parlat encara,» va explicar Navarro per justificar la inclusió del base australià en aquest partit que suposarà la tornada al Palau de dos jugadors com Heurtel i Hanga, fitxats aquest estiu pels madridistes, i el retrobament de Laprovittola amb els seus excompanys la temporada passada.

Notícies relacionades

L’entrenador madridista Pablo Laso va qualificar el Barça com «un gran equip» i va comentar que no esperava «a priori un partit obert. «Som els dos millors equips de l’Eurolliga en defensa, segons la trajectòria de les jornades disputades, així que a priori no penso en un partit obert a gaires punts. Tinc la sensació que tots dos hem de treballar molt en atac. És més un partit a 70 punts que a 100», va comentar Laso, que tindrà les baixes de Thompkins, Alocén i Abalde.

També va parlar en to elogiós Jasikevicius sobre el conjunt blanc. «Són molt bons en defensa, en el rebot i en el bloqueig i continuació, també en la línia exterior», va apuntar el preparador blaugrana, que va restar importància al factor pista: «No sé si ens fa favorits. L’exemple és diumenge contra el Baskonia i, en canvi, el que va passar a Istanbul. Sempre vull jugar a casa, però a la pista només hi ha cinc contra cinc».