Bàsquet

El Barça confirma el fitxatge de Dante Exum

El jugador australià firmarà un contracte temporal per tres mesos per cobrir les nombroses baixes de jugadors exteriors

El Barça confirma el fitxatge de Dante Exum
1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça ha confirmat aquesta tarda la incorporació de Dante Exum per un període de tres mesos, fins al pròxim 28 de febrer, després que el jugador superés la revisió mèdica. El jugador australià de 26 anys i 1,96, ha arribat aquest dimarts al migdia a Barcelona en un vol procedent d’Austràlia per resoldre els últims tràmits de l’acord, entre els quals, una exhaustiva revisió mèdica i podria estar en disposició de debutar ja aquest mateix divendres en el partit de l’Eurolliga que el quadro blaugrana disputarà davant el Madrid al Palau amb el liderat en joc.

Exum compta amb una llarga carrera de set anys a l’NBA, des de la seva elecció com a número cinc del ‘draft’ del 2014, primer a Utah Jazz, després en els Cleveland Cavaliers i finalment en els Rocekets. Però porta des del mes d’octubre sense competir. La seva arribada ve a cobrir les absències del base Nick Calathes i dels alers Cory Higgins i Álex Abrines.

Notícies relacionades

La seva última participació va ser en els Jocs Olímpics de Tòquio, on va formar part de l’equip australià que va conquerir la medalla de bronze davant Eslovènia, assumint un paper important. Després va participar a la lliga d’estiu amb els Houston Rockets, l’equip que semblava disposat a oferir-li un contracte garantit, però finalment el conjunt texà ho va tallar abans de tancar l’acord.

La carrera d’Exum ha estat marcada per dues greus lesions: el lligament encreuat anterior del genoll esquerre, que el va tenir de baixa tota la 2015-16 i el tendó rotular del genoll dret el 2019, de les quals va donar mostres d’estar recuperat en els Jocs, en què va fer una mitjana de 9 punts, 3,7 rebots i 2,8 assistències.