Bàsquet

Marc Gasol revoluciona Girona amb la seva aposta per seguir la seva carrera

«Estic molt il·lusionat, amb ganes de fer el que més m’agrada que és jugar a bàsquet i fer-ho aquí a Girona», afirma el pivot

Marc Gasol revoluciona Girona amb la seva aposta per seguir la seva carrera

David Aparicio

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Marc Gasol seguirà la seva carrera com a jugador a les files del Bàsquet Girona. El pivot barceloní de 36 anys, un dels grans noms de l’esport espanyol, va revelar aquest dimecres un dels interrogants amb menys càrrega d’intriga en la història recent de l’esport. Des del moment que els Lakers van confirmar el setembre passat el final de la relació contractual, la tornada de Marc Gasol al club que va fundar el 2014 semblava la possibilitat més real per sobre d’hipotètiques ofertes per continuar a l’NBA i l’interès del Barça, fet públic per Juan Carlos Navarro, perquè tornés a vestir de blaugrana.

 «Em fa moltíssima il·lusió ser aquí. Estic amb moltes ganes de fer el que més m’agrada i fer-ho aquí, a Girona, una ciutat amb què tinc una relació molt especial», ha assegurat Marc Gasol, en un acte multitudinari amb aficionats (prop de 2.000 a Fontajau), en què va aparèixer amb el número 33, el dorsal que portarà, mentre que un grafiter escrivia en un mural a l’escenari ‘Bentornat’».

President i jugador

«He rebut molt recolzament aquests dies, passejant per la ciutat i estic amb moltes ganes de tornar tot aquest carinyo amb actes com el d’avui i també amb els partits. Som un club molt jove, amb ganes de créixer i aportar al territori, que és el més important», va afegir Marc Gasol en presència d’un centenar de jugadors de la base del club, que compta amb una vintena d’equips. El pivot barceloní haurà d’assumir el doble rol de president i jugador, però no li suposarà cap problema el trànsit que representa passar de jugar als Lakers i a la millor lliga del món a fer-ho a Girona i a Segona Divisió.

Notícies relacionades

Amb una carrera esplèndida en què ha complert gairebé tots els seus somnis (campió de l’NBA amb els Raptors, doble campió del món, doble medallista olímpic i doble campió d’Europa amb la selecció, entre altres èxits), Marc Gasol creu que no ha de demostrar res més i vol dedicar més temps a la família que ha format amb Cristina Blesa, amb qui té dos fills (Júlia, de 7 anys, i Luca, de 4), i tancar la seva etapa en el bàsquet amb un projecte personal com el Bàsquet Girona, que no li exigirà tanta dedicació (un viatge fora cada 15 dies).

L’objectiu que es planteja a mitjà termini és pujar a l’ACB per tornar, segons les seves paraules, una part del que va rebre en la seva primera i transcendental etapa a Girona. El seu debut serà el 3 de desembre a casa contra el Peñas d’Osca.

Temes:

Marc Gasol