Bàsquet

Tomic condueix el Joventut al triomf contra el Saragossa

ACB Photo

3

El Joventut va aconseguir un treballat triomf contra el Casademont Saragossa (84-78) amb un sensacional Ante Tomic, que va decidir el partit amb les seves accions en els dos últims minuts per acabar com a màxim anotador del partit amb 24 punts.

Els aragonesos van jugar un bon partit liderats per Adam Waczynski (20 punts) i Dino Radoncic (15 punts) però no van saber resoldre la pressió verd-i-negra en l’últim quart ni van poder amb Tomic cada cop que va rebre la pilota a prop de cistella, sobretot en el segon quart en què el croat va fer 17 punts.

En un partit en què el Joventut només va fer 2 triples de 17 intents, els punts dels pivots van ser clau amb Tomic, Willis i Brodziansky sumant 48 dels 84 punts. Pau Ribas, amb 14 punts i una gran defensa sobre Mobley, també va tenir molta culpa de la sisena victòria verd-i-negra.

Problemes en el rebot

La Penya va començar liderant el marcador (6-2, min. 2) amb Parra, Ribas i Tomic encistellant, però els seus problemes amb el rebot defensiu, en què Tomic no va poder amb Hlinason, van permetre que els aragonesos capgiressin el marcador (9-10, min. 4).

Un triple de Busquets –l’únic del segon quart– va tornar els quatre punts d’avantatge al Joventut (23-19, min. 11) però els locals no solucionaven els seus problemes en defensa, sobretot sota el cèrcol, on Dino Radoncic i Triggvy Hlinason van sumar sis punts cada un, i mostrava molt desencert en el triple amb 2 de 17 en la primera part.

Un triple de Vanwijn va portar els aragonesos fins a la seva màxima diferència (30-34, min. 17), davant el que van respondre Parra i Brodziansky amb els seus punts per deixar el marcador en taules al descans (35-35).

Millora defensiva

Tomic va agafar el timó en l’atac del Joventut en el tercer quart per posar vuit punts d’avantatge (49-41, min. 25). La Penya va ser una altra en defensa, més agressiva i pressionant més la primera línia aragonesa, el que li va donar el domini del marcador tot i que no del partit.

Un parell de badades defensives que van acabar amb un triple de Waczynski i una cistella de Radoncic sol sota el cèrcol va aixecar els visitants que van capgirar el marcador (51-52, min. 29) amb un parcial de 4-13.

La Penya va recuperar oxigen amb dues accions protagonitzades per Willis per acabar el quart tres amunt (55-52). El pivot nord-americà va estirar l’avantatge local amb un parell d’accions individuals que van fer aixecar el públic del seient (65-58, min. 33).

El Casademont Saragossa va tornar a la càrrega després que Brodziansky col·loqués la Penya amb la màxima diferència (70-62, min. 37) i la mala defensa local sobre els seus tiradors el va posar a dos punts (76-74) després d’un triple d’Okoye a 1,20 minuts del final. Però va aparèixer Tomic per resoldre el partit amb un dos més un després de capturar un rebot en atac i una esmaixada (79-74) i Parra va posar la guinda final amb una altra esmaixada després d’un robatori de pilota (81-74) a 34 segons del final.

Fitxa tècnica

Joventut: Vives (3), Ribas (14), Parra (8), Brodziansky (11), Tomic (24) –equip inicial–, Busquets (5), Ventura (-), Feliz (5), Willis (12) i Birgander (2).

Casademont Saragossa: San Miguel (6), Mobley (6), Okoye (9), Radoncic (15), Hlinason (8) –equip inicial–, Vanwijn (3), Thompson (10), Waczynski (20), Font (-) i Sipahi (1).