Bàsquet

El Barça atropella el Baskonia i el deixa en una crisi profunda

Mirotic, amb 25 punts en 18 minuts, lidera la completa actuació dels blaugrana que torna al camí del triomf (93-67)

El Barça atropella el Baskonia i el deixa en una crisi profunda

FCB

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Poques nits tan dures haurà viscut el Baskonia en la seva història com la que aquest dijous va haver d’afrontar al Palau Blaugrana. Es va presentar al partit l’equip vitorià en una situació molt delicada i el va abandonar en una uvi emocional, amb les constants vitals sota mínim i qui sap si amb la continuïtat del seu tècnic Ivanovic en l’aire. El Barça va passar per sobre del conjunt basc, infligint-li un dur càstig (93-67), mentre el seu entrenador, amb un passat blaugrana, no sabia quina cara posar ni com reaccionar.

El nivell defensiu del Baskonia és més que discret. Encara sembla pitjor l’actitud col·lectiva, pel que es va poder apreciar al Palau. I això és poc menys que una condemna davant un rival com el Barça sobrat de recursos, capaç de generar punts a la zona, amb tiradors molt efectius, que es troba molt còmode també quan juga al contraatac i que a més s’ha convertit en una roca en defensa. La baixa de Cory Higgins, a causa d’una lumbàlgia, va ser una anècdota en un partit que només va tenir un color: el blaugrana.

La conseqüència d’un escenari tan favorable als barcelonistes va ser que l’equip d’Ivanovic, que va arribar al Palau en una situació crítica, amb sis derrotes en els últims set partits entre ACB i Eurolliga, es va enfonsar després dels cinc primers minuts, en els quals va aguantar el pas pel treball individual del pivot nord-americà Steven Enoch, l’únic que va donar la cara de principi a final (22 punts).

Aquest va ser el temps que va tardar l’equip de Jasikevicius a treure tot el seu talent i la seva energia, obligat a tornar al camí del triomf després de dues derrotes. Sota el lideratge de Mirotic, el Barça va volar molt alt des del principi. Els números de l’hispanomontenegrí van resultar d’escàndol: 25 punts, (4/4 en tirs de dos, 4/4 en triples, 5/6 en tirs lliures), 8 rebots, 2 assistències i 37 de valoració en tot just 18 minuts. «Els meus números no són l’important, sinó els de l’equip i crec que avui hem completat una actuació esplèndida», va resumir l’ala pivot blaugrana.

Sense oposició

Notícies relacionades

Es va enlairar l’equip blaugrana amb un parcial de 18-0 ja al primer quart, que va fer miques l’escassa resistència dels vitorians, i a partir d’allà va tenir un trànsit molt fàcil fins al final, instal·lat ràpidament en marges per sobre de la vintena de punts, amb diversos jugadors reclamant també la seva quota de protagonisme, com Laprovittola, que sembla cada dia més còmode en el seu rol, o Brandon Davies, que va saber exercir el seu lideratge a la zona, amb el seu indesxifrable joc de peus, sense que cap dels homes alts del Baskonia trobessin la resposta per frenar-lo. Però després van anar sumant-s’hi tots i un jove com Michael Caicedo va disposar de fins a 11 minuts en pista.

El Barça només va fer que créixer en confiança així que va avançar el partit (va tancar el tercer quart amb 40 punts de marge, 81-41) i l’equip de Vitòria encongint-se davant l’allau de cops que li va caure al damunt, fins que els de Jasikevicius van aixecar el peu de l’accelerador i el Baskonia va intentar maquillar el millor que va poder una derrota que, de ben segur, tindrà conseqüències.