Bàsquet

El Barça posa a prova el seu liderat en una doble cita de l’Eurolliga

L’equip de Jasikevicius, imbatut a l’ACB i a la competició europea, visita aquest dimarts el camp del Fenerbahçe i dijous el del Maccabi

El Barça posa a prova el seu liderat en una doble cita de l’Eurolliga

ACB Photo

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

 

Mentre el Barça de Koeman intenta trobar la tecla per recuperar la seva competitivitat, el Barça de Jasikevicius no para de guanyar, com si volgués donar validesa a aquesta màxima que regeix entre el barcelonisme que quan el futbol no va bé, el bàsquet sí que funciona. Líder a l’Eurolliga (5-0) i també de la Lliga Endesa (7-0), el Barça encadena 12 victòries que li han permès superar el millor registre en un inici de temporada des que les dues competicions es disputen amb l’actual format.

El quadro barcelonista intentarà seguir amb aquesta ratxa en la doble cita europea que li tocarà viure aquesta setmana: aquest dimarts a la pista del Fenerbahçe (19.45h, Dazn) i dijous a Tel Aviv, amb un xo contra el Maccabi, dos dels camps més complicats d’Europa. A Istanbul es mesuraran amb l’equip de Sasha Djordjevic, que compta a les seves files amb referents com el pivot Jan Vesely, l’escorta Nando De Colo i l’aler Marko Gurudic.

Enganxats a un gran treball col·lectiu, que fa dels blaugranes un dels millors equips defensius a Europa, i també al lideratge de Nikola Mirotic, que està en nombres d’MVP (17,2 punts de mitjana, el quart anotador del torneig; 6,3 rebots, el quart també en rebots), el Barça transita per aquestes primeres setmanes del curs amb una enorme solvència, sense acusar la marxa de fins a sis jugadors, alguns amb molt pes al vestidor (Hanga, Claver, Pustovyi, Westermann, Bolmaro, Heurtel) i amb un paper cada vegada més important dels reforços arribats aquest estiu: Laprovittola, Sanli, Jokubaitis i Hayes.

Del Zenit a l’Unicaja

Contra el Zenit rus, el Barça va donar mostres aquest divendres del seu enorme potencial amb una victòria per 26 punts de marge permetent que l’equip de Xavi Pascual, un dels més sòlids del torneig, anotés només 58 punts. I aquest diumenge, a Màlaga, tot just 48 hores després, va aconseguir imposar-se en una pista complicada com la de l’Unicaja.

Notícies relacionades

«Estic molt content de com estem jugant. Estem buscant la perfecció, que no existeix, és clar. Però és la nostra feina i per això ens paguen», va admetre Jasikevicius després del partit del Zenit, per elogiar també la progressió de dos jugadors com Laprovittola i Sanli, que han reforçat la solvència de la banqueta blaugrana, igual que un parell de setmanes abans ho havia fet amb Mirotic. «Aquest és el Mirotic que vull, està jugant molt concentrat i en un gran moment de forma», va remarcar.

Aquesta setmana passada, el jugador hispanomontenegrí va deixar clar que la derrota a la Supercopa contra el Madrid va ser un punt d’inflexió en la temporada blaugrana. «La Supercopa ens va ajudar a despertar i veure els errors», va aclarir Mirotic, satisfet amb el seu rendiment, però sobretot amb la bona imatge col·lectiva. «Al final es tracta de l’equip», va remarcar.