El Joventut perd el primer partit a casa al caure contra l’Andorra

Els triples d’Amine Noua, amb 26 punts en total, enfonsen el conjunt català

CLUB JOVENTUT BADALONA

2

El MoraBanc Andorra va acabar amb la imbatibilitat del Joventut a Badalona i va sumar la seva segona victòria consecutiva en un partit marcat per l’encert dels andorrans en el triple (13 de 19) i en especial d’Amine Noua, autor de 26 punts amb 6 de 7 des dels 6,75 metres.

Els verd-i-negres van passar del cel a l’infern en una setmana després de fulminar el Baxi Manresa (105-61) en un final de partit en què Pau Ribas no va ser gaire afortunat al perdre dues pilotes decisives. De res van servir a la Penya els 18 rebots ofensius que van capturar davant el seu poc encert en els llançaments de camp.

El primer quart va ser un cúmul de despropòsits per part dels dos equips, com indicava el 10-8 al final dels primers deu minuts, amb el Joventut fent un 3 de 17 en llançaments de camp i el MoraBanc Andorra un 3 de 13.

Els andorrans van trobar l’encert des del triple al segon acte de bracet de Jelinek i Morgan (16-17, min. 13), però els seus problemes en el rebot defensiu van fer que la diferència no fos més àmplia.

El protagonista del tercer quart

Pau Ribas va respondre als triples de Clevin Hannah al tram final del segon quart per portar la Penya al que seria el seu màxim avantatge en el primer temps (31-27, min. 19). L’israelià Gal Mekel, que va debutar amb els andorrans, va deixar el marcador al descans en 34-33.

Amine Noua va ser el protagonista del tercer quart amb els seus 16 punts, que van portar els andorrans fins a un màxim avantatge de sis (55-61, min. 29). Joel Parra Derek Willis aguantaven un Joventut que era incapaç de parar l’encert del francès.

Els andorrans van seguir en estat de gràcia a l’inici de l’últim període i se’n van anar fins als nou punts d’avantatge (59-68, min. 33) després d’un triple de Hannah.

La Penya va recórrer a Ante Tomic per intentar colpejar des de dins de la zona i, malgrat la defensa de Diagne i Olumuyiwa, el croat va carregar amb l’equip juntament amb Brodziansky, que va posar el marcador en 71-72 quan faltaven 2.11 minuts per al final.

Dues pèrdues de pilota consecutives de Pau Ribas van acabar amb una cistella de dos de Jelinek i un triple de Noua, que van donar prou força als andorrans per assegurar-se un triomf que va rubricar Olumuyina amb dos tirs lliures que van posar el 71-79 quan faltava un minut per al final.

La fitxa del partit

73. Joventut Badalona (10+24+23+18): Vives (9), Paul (6), Busquets (-), Brodziansky (10), Birgander (-) –equip inicial-, Ribas (9), Tomic (12), Ventura (2), Feliz (7), Maronka (-), Willis (8) i Parra (10).

79. MoraBanc Andorra (8+25+28+18): Hannah (14), Miller-McIntyre (4), Crawford (5), Noua (26), Arteaga (-) –equip inicial-, Paulí (-), Jelinek (10), Diagne (4), Morgan (3), Mekel (9) i Olumuyiwa (4).

Àrbitres: Pérez Pérez, Padrós i Baez. Sense eliminats.

Incidències: partit corresponent a la sisena jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant 3.672 espectadors. Un dels àrbitres, Arnau Padrós, es va lesionar al tercer quart i no va poder acabar el partit.