Bàsquet

L’Eurolliga, entre el desig i l’obsessió

  • El Barça, finalista en l’última edició a Colònia, intentarà l’assalt a un títol que se li resisteix des del 2010

  • El campió Anadolu Efes parteix com a rival a batre en un torneig amb molts aspirants i la tornada del públic a la grada

L’Eurolliga, entre el desig i l’obsessió

AFP

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El silenci a les grades del gegantí Lanxess Arena de Colònia va restar tensió i drama el maig passat a la final de l’Eurolliga entre l’Anadolu Efes i el FC Barcelona, que va coronar l’equip turc com a nou campió d’Europa. Però les conseqüències de la derrota continuen molt presents al vestidor blaugrana, que afrontarà aquesta edició com un nou assalt al títol que se li resisteix des del 2010 i que s’ha convertit de desig en obsessió. «Encara fa mal el record d’aquesta final, però millor redundar-hi com un útil aprenentatge. Intentarem minimitzar aquests errors pels quals no vam poder emportar-nos l’Eurolliga», explica el capità barcelonista Pierre Oriola en una entrevista amb DAZN.

L’Eurolliga torna després de cinc mesos donant pas a una nova normalitat amb la tornada del públic a les grades i una creixent llista de candidats disposats a destronar l’Efes, que ha mantingut les seves dues estrelles, Vasilije Micic i Shane Larkin i és el rival a batre a la ‘final four’ que se celebrarà a Berlín. «No hi ha cap raó per la qual no puguem ser campions una altra vegada», afirma desafiador Larkin a Eurohoops. La seva estrena aquest dijous al camp del Madrid serà tot un test (20.45 h). El Barça el farà divendres davant Alba Berlín al Palau (21.00 h).

«Començar de zero»

Entre els aspirants apareix, destacat, l’equip blaugrana que busca amb la incorporació de Jokubaitis, Laprovittola, Hayes i el pivot Sertac Sanli l’impuls final, tot i que el tècnic lituà es mostra previngut en la seva anàlisi. «És un nou any i tot comença de zero. Aquesta nova oportunitat ens l’haurem de guanyar», afirma Jasikevicius. «Va fer mal perdre la final, però hem de remar junts per arribar una altra vegada», valora Nikola Mirotic, el jugador que va arribar al Palau per ser el factor desequilibrant de l’equip.

També mereixen un lloc d’excepció els altres dos equips que van aconseguir la ‘final four’: el CSKA, reforçat per l’arribada d’Alexei Shved i Marius Grigonis, i l’Armani de Milà de Messina i Sergio Rodríguez, que ha afegit Nicolo Melli després de la seva tornada de l’NBA i un nord-americà amb bagatge NBA com Jerian Grant. El grup de noms a tenir en compte inclou, per descomptat, el Reial Madrid, el multimilionari projecte del Fenerbahçe, o el Zenit de Sant Petersburg, referents obligats d’una Eurolliga, el nivell de la qual no ha deixat de créixer en els últims temps. El fet que vuit equips diferents hagin aixecat el trofeu en les últimes 11 edicions n’és la millor prova.

Reforços per a Pascual

Pablo Laso ha intentat apuntalar el projecte amb dos exblaugrana com Heurtel i Hanga, amb el base Williams-Goss i amb l’ala pivot Yabusele en una plantilla que la temporada passada va quedar molt curta amb les lesions. Igual d’interessant resulta l’aposta del Fenerbahçe per un nou tècnic, Sasha Djordjevic, i dos exbaskonistes com Pierria Henry i Achille Polonara.

«És un nou any i tot comença de zero. Aquesta nova oportunitat ens l’haurem de guanyar», diu Jasikevicius

 La mateixa credibilitat mereix el projecte del Zenit de Sant Petersburg. L’equip dirigit per Xavi Pascual ja va fer patir el Barça en els últims encreuaments de quarts i malgrat la baixa de Kevin Pangos, reclutat per Cleveland Cavaliers, ha afegit talent a la seva plantilla: Shabazz Napier, jugador elèctric, i amb un dels millors anotadors de la competició, Jordan Loyd, ex-Estrella Roja.

La competició, la fase regular de la qual es disputarà entre el 30 de setembre i 8 d’abril, de la qual sortiran els vuit equips per als encreuaments de quarts de final, comptarà amb dos nouvinguts: el Mònaco, flamant campió de l’Eurocup, reforçat en l’últim moment pel base Mike James, i del lituà Donatas Motiejunas, i d’ Unics Kazan, que torna a l’Eurolliga, amb Velimir Perasovic a la banqueta i la incorporació de dos noms de primera línia com l’exblaugrana Mario Hezonja i el pivot Will Thomas.La primera jornada: Dijous, 30: Mònaco-Panathinaikos (19.00 h); Maccabi-Bayern de Munic (20.00 h); Armani de Milà - CSKA (20.30 h; Reial Madrid-Efes (20.45 h); Divendres, 1: Unics Kazan-Zenit (18.00 h). Fenerbarhçe - Estrella Roja (19.45 h); Asvel-Zalgiris (20.00 h). Olympiakos-Baskonia (20.00 h); FC Barcelona-Alba Berlín (21.00 h)

Notícies relacionades