Bàsquet

El Barça persegueix a la Supercopa el primer títol de la temporada

L’equip blaugrana s’enfronta al reforçat València en la semifinal que obre el torneig de Tenerife

El Barça persegueix a la Supercopa el primer títol de la temporada

FCB

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça i el València disputaran aquest dissabte la primera semifinal de la Supercopa (19 h), el torneig que prologarà l’inici de la nova temporada de la Lliga Endesa, el pròxim 18 de setembre. El torneig, que es disputarà a Tenerife, arriba carregat d’al·licients, tant per la tornada dels aficionats a les grades en la competició com per les moltes cares noves amb què arriben els protagonistes, també Lenovo Tenerife i Reial Madrid, que es jugaran més tard (22.00 h) l’altra plaça per a la final de diumenge.

L’equip blaugrana arrenca la temporada amb algunes baixes ja conegudes i quatre novetats respecte a l’any passat: els bases Rokas Jokubaitis i Nico Laprovittola, l’aler Nigel Hayes i el pivot Sertaç Sanli, la presència dels quals no està garantida ja que arrossega problemes físics.

«Hem buscat equilibri i rejovenir una mica l’equip. Hanga no segueix perquè hem hagut de retallar pressupost i per qüestions esportives. Amb la lesió de Claver l’any passat vam patir sense un ‘tres’ clar ni tampoc un segon base clar. Ara hem fitxat amb més equilibri. Hem consolidat les posicions de base i aler», va valorar fa uns dies el tècnic Sarunas Jasikevicius als micròfons del ‘Tu diràs’ de RAC-1.

Claver torna a casa

El València també arriba amb grans dosis d’il·lusió, començant pel seu nou tècnic Joan Peñarroya després de dos brillants anys al San Pablo Burgos i per incorporacions interessants com les dels ex-verd-i-negres Nenad Dimitrijevic i Xabi López-Arostegui, que no podrà jugar per una operació de turmell que arrossega de la selecció, el pivot Jasiel Rivero i sobretot la tornada a casa del ‘fill pròdig’ Víctor Claver després de cinc temporades al Palau Blaugrana. «Nosaltres anem a buscar el primer títol, després ja veurem com surt», explica Peñarroya, que assegura que el Barça compta amb molt potencial i està cridat a ser aspirant a tots els títols.

L’arribada de dos tiradors com Kyle Wiltjer i Joan Sastre i d’un interior com Sean Smith amb el qual completar la rotació és l’aposta de l’equip de Txus Vidorreta per fer un pas endavant després del bon treball de la passada temporada.

Notícies relacionades

El talent d’un veteraníssim Marcelinho Huertas (38 anys), la intensitat de Dornekamp i l’eficàcia interior de Shermadini es mantenen com a referents de l’equip canari, que es mesurarà amb el reforçat Madrid de Pablo Laso gràcies a les arribades de dos exblaugrana Heurtel i Hanga, el base Nigel Williams-Goss i l’ala pivot Gershon Yabusele. L’equip blanc defensarà títol amb les absències de Randolph i Thompkins, la d’última hora d’Abalde per una lesió muscular, però amb la presència de Heurtel, després dels problemes físics que arrossegava per l’últim amistós davant l’UCAM Múrcia.

 «Quan el Barcelona em va dir que no continuaria, tenia molt clar que volia quedar-me a Espanya. Vaig parlar amb la meva família i els meus agents i al trucar-me el Madrid ho vaig tenir molt clar», explica Hanga sobre una dels transvasaments del pont aeri que es viurà aquesta temporada a la Lliga i que acabaran també amb el base argentí Laprovittola deixant el blanc per vestir de blaugrana.