La final de la Lliga Endesa

El Barça afronta el seu primer ‘match ball’ a la final contra el Madrid

«És una grandíssima oportunitat per guanyar un títol a casa nostra», valora Jasikevicius davant la visita del conjunt blanc al Palau (22 h)

El Barça afronta el seu primer ‘match ball’ a la final contra el Madrid

Rodrigo Jiménez / Efe

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça disposarà aquest dimarts, al Palau Blaugrana, d’una ocasió única per acabar amb els set llargs anys de sequera sense aixecar el títol de Lliga (22 hores). La seva brillant victòria al camp del Reial Madrid (75-89) aquest diumenge, en el primer partit del ‘play-off’’ final, l’ha deixat en una posició immillorable de sentenciar a casa i davant del seu públic, amb el ‘play-off’’ final al millor de tres partits en lloc de cinc per les exigències del calendari olímpic. El triomf tancaria de forma excel·lent el curs blaugrana, després del títol de Copa i la final de l’Eurolliga.

 «Tenim una oportunitat molt gran per guanyar un títol a casa nostra», reconeix Jasikevicius, el tècnic que porta camí de canviar el discret rumb d’aquestes últimes temporades blaugranes. El preparador lituà, no obstant, és conscient que encara queda molt treball pendent i demana als jugadors la màxima concentració. «Hi hem d’anar amb moltíssima humilitat. Dins nostre hi ha un equip campió que ha passat per moltes d’aquestes guerres amb el mateix entrenador i els mateixos jugadors», adverteix amb el màxim respecte per a l’equip blanc.

Lideratge de Higgins

El Barça va trobar el lideratge de Cory Higgins, de Calathes i de Gasol per recuperar el factor camp al Wizink Center, després d’un partit en què va ensenyar les seves dues cares. Fins al descans es va veure superat per l’energia i el domini del rebot dels madridistes (43 rebots, 21 d’ofensius). En la segona va millorar el nivell defensiu, es va equilibrar la baralla sota els cèrcols i Higgins, que aquest dilluns ha fet 32 anys, va mostrar un nivell espectacular d’encert anotant 14 dels seus 26 punts i sent la peça clau en el parcial de 0-17 amb el qual l’equip blaugrana va capgirar el guió. «Higgins es va carregar l’equip a l’esquena, va estar molt sòlid en les dues parts del camp».

Gasol també va tornar a aprofitar els seus 16 minuts a la pista (8 punts, 8 rebots, 2 taps) per convertir-se en un dels jugadors que més va sumar per al seu equip, i va protagonitzar un espectacular duel a les altures amb Eddy Tavares, el jugador defensor de l’any a la LIga ACB. El base Nick Calathes (12 punts, 4 rebots, 4 assistències), també es va mostrar com una peça fonamental per a la fluïdesa dels sistemes. En aquest tercer parcial favorable als barcelonistes (16-29), el Barça també va aconseguir sumar Mirotic, que anava camí de viure un dels seus pitjors clàssics, i va despertar amb 7 dels seus 9 punts per convertir-se també en un factor de pes.

Pendents de Laprovittola

El Madrid va viure del domini de Tavares quan va estar a la pista i d’alguna fogonada de Rudy Fernández i Causeur, però la defensa del Barça va desconnectar la seva potència des del triple (només va concedir-ne 8 de 27, un 30% d’encert). Ni Sergio Llull (1 de 8 en triples), ni Garuba (un punt, un rebot, descentrat per les faltes), van aconseguir sumar per als madridistes, que intentaran recuperar Laprovittola per a aquest segon partit per pal·liar el desgast físic d’una plantilla amb més problemes així que passen les jornades.

Notícies relacionades

«Amb les lesions musculars gairebé vius al dia. Ho veig difícil, però ho intentarem», va dir el preparador vitorià, que espera un segon partit «tan exigent o més» que el que es va viure al WiZink. «Hem sobreviscut a moments molt difícils durant tota la temporada i l’equip sap com sobreviure a aquest tipus de problemes, així que hi deixarem la pell, perquè sempre traiem alguna cosa quan estem contra les cordes», avisa Tavares.