Madrid-Barça, 75-89

El Barça aixafa el Madrid amb un estel·lar Higgins

  • El tercer quart va ser decisiu en el triomf blaugrana contra el conjunt blanc.

  • Dimarts si els jugadors de Jasikevicius tornen a guanyar es proclamaran campions de Lliga.

El Barça aixafa el Madrid amb un estel·lar Higgins

FCB

2
Es llegeix en minuts

Quan el silenci s’apropia de les grades el factor camp no sol ser gaire decisiu. Però, ¡ai! quan canvia la situació, quan el públic rugeix i més en pavellons tancats on cada crit del públic rival es pot convertir en un ganivet que travessa l’ànima del jugador visitant nerviós i poc encertat.

El Barça, en una final de la Lliga a només tres partits, estava preocupat per la reacció dels mil espectadors madridistes que aquest diumenge van tenir permís per asseure’s al Wizink Center. Si es perdia el primer partit molt malament se li havien de posar les coses al Madrid perquè no es proclamés campió del torneig.

Res de factor camp

Però de factor camp res de res, de por escènica, ni per sorpresa, perquè el Barça va silenciar la grada blanca, la mateixa que havia tingut l’atenció d’aplaudir Pau Gasol per tots els serveis fets al bàsquet internacional. 

Els temors blaugrana només van emergir durant el primer quart perquè, tot i que fos tímidament, la reacció catalana ja va començar abans del descans perquè els jugadors de Jasikevicius ho brodessin al tercer i decisiu quart i només tinguessin necessitat de controlar el duel en els últims deu minuts. Tan encarrilat estava tot que va sobrar la part final quan els dos equips ja van decidir reservar els seus millors jugadors pensant en el combat de dimarts al Palau, a les 22 hores, cita més nocturna, impossible.

I si hi va haver algú que va silenciar de manera brillant la grada blanca i va esborrar el Madrid de la pista no va ser cap altre que Wiggins, l’home clau del Barça, el jugador que es va posar la motxilla a l’esquena per portar els seus al camí de la victòria. Tan bé va ser l’estrella californiana que va anotar 26 punts, cosa que va suposar el seu rècord a la Lliga ACB. Tan bé va estar durant el tercer quart, en perfecta comunió amb Gasol, que allà es va acabar la sort blanca; allà, amb tot un quart període per jugar, ja es va veure i es va intuir que seria pràcticament impossible que el Madrid li donés la volta al marcador.

Ara cal anar al Palau per sentenciar. «El partit a Barcelona serà molt dur però si volem guanyar la Lliga al Palau hem de jugar amb ambició», va reconèixer un feliç Jasikevicius al final del partit després de la gran actuació dels seus.

La fitxa del partit

Reial Madrid Alocén (7), Abalde (7), Taylor (2), Tyus (4), Tavares (16) –quintet titular; Causeur (12), Garuba (1), Llull (8), Poirier (5), R. Fernández (10), Carroll (3), Vukcevic (0). Tècnic: Pablo Laso. Triples, 8 de 23. Assistències, 13 (3 de Llull).

Barça: Calathes (12), Higgins (26), Hanga (6), Mirotic (9), Davies (13) –quintet titular; Pau Gasol (8), Kuric (10), Bolmaro (0), Smits (2), Abrines (0), Westermann (0), Oriola (3). Tècnic: Sarunas Jasikevicius. Triples 9 de 22. Assistències, 11 (4 de Calathes).

Notícies relacionades

Parcials: 20-15, 16-18, 16-29, 23-27. 

Àrbitres: Peruga, Aliaga i Caballero.