Els ‘play-off’ de la Lliga Endesa

El Madrid supera el València i torna a la final de Lliga

La reaparició de Llull i una gran actuació de Garuba decideix per als blancs un partit equilibrat de principi a final (80-77)

El Madrid supera el València i torna a la final de Lliga

Juanjo Martin / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Reial Madrid tornarà a la final de la Lliga Endesa després del parèntesi viscut fa un any a la bombolla de València. La reaparició de Sergio Llull i una gran actuació del jove Usman Garuba, de 19 anys, va ser determinant perquè l’equip blanc aconseguís superar per 80-77 el Valencia Basket en un partit equilibrat de principi a final i posés el definitiu 2-1 en la seva eliminatòria.

L’equip de Pablo Laso, convertit ja en el tècnic més victoriós en la història del Madrid amb 596 triomfs (un més que Lolo Sainz), comptarà amb l’avantatge de camp a la final que s’iniciarà aquest diumenge, al millor de tres, com en totes les sèries del ‘play-off’, pendent de conèixer el seu rival, que sortirà de la sèrie entre el Barça i el Lenovo Tenerife, que aquest divendres resoldrà el guanyador.

Les xifres de Garuba, 16 punts i 14 rebots, i l’energia que va aportar a l’equip blanc van ser part de la clau del triomf madridista, tot i que la tornada de Llull va resultar igual de determinant, perquè el jugador menorquí, afectat en les últimes setmanes per una lesió muscular al bessó de la cama dreta, va ser excel·lent en la direcció de joc i també va aportar cistelles importants per acabar amb 13 punts i 5 assistències.

«Tinc uns jugadors magnífics. Aquests nois s’ho han deixat tot i s’han guanyat el respecte», va assegurar Laso, que afrontarà el seu 28è final en 38 tornejos des que va arribar al club el 2011.

En una temporada marcada per les desgràcies, com la marxa de jugadors importants (Campazzo i Deck a la NBA), les lesions de Randolph i Thompkins, els persistents problemes físics de Rudy i Llull i la Covid recent d’Alocén, el Madrid va demostrar la seva capacitat de resiliència i va aconseguir igualar el nivell físic que mostrava el València i prevaler després d’un partit marcat per l’equilibri fins als últims segons, però els blancs van portar la iniciativa en tot moment.

Notícies relacionades

Reial Madrid Alocén (3), Causeur (15), Taylor (10), Garuba (16), Tavares (7) -cinc inicial- Rudy (5), Tyus (1), Poirier (4), Carroll (6), Lllull (13).

Valencia Basket: Van Rossom (7), Sastre (8), San Emeterio (-), Williams (5), Dubljevic (8) -cinc inicial- Prepelic (11), Labeyrie (3), Tobey (11), Kalinic (3), Vives (4), Hermansson (7).