La ‘final four’ de l’Eurolliga

Micic, el geni de Kraljevo que domina a Europa i apunta a l’NBA

«Què es pot dir d’un jugador així, MVP de la temporada, de la final i campió», va afirmar Jasikevicius

Micic, el geni de Kraljevo que domina a Europa i apunta a l’NBA

Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Vasilije Micic ha trigat a aparèixer en l’escenari europeu. No ha sigut fins a aquestes dues o tres últimes temporades quan s’ha viscut l’eclosió del geni de Kraljevo (Sèrbia,13 de gener de 1994). Però quan ha aparegut, ho ha fet amb una llum encegadora, per convertir-se en un jugador determinant al continent i a dominar els partits, com no es veia des de l’exhibició de Doncic a la final de Belgrad el 2018.

La seva actuació dominant va ser una de les raons principals del triomf de l’Efes a la final de l’Eurolliga. La final de Colònia va ser la de Micic, per sobre de Shane Larkin, el genial base nord-americà que també es va convertir en un malson per als blaugrana. El base serbi, de 27 anys i 1,95, internacional pel seu país, va aconseguir el premi al jugador més valuós (MVP), igual que havia aconseguit el de millor jugador de la temporada a l’Eurolliga.

«Què es pot dir d’un jugador així. Els seus títols ho diuen tot: MVP de la temporada, de la final i amb el títol de campió. És un dels millors d’Europa», va resumir a tall d’elogi el tècnic blaugrana, Sarunas Jasikevicius, que va tenir un paper determinant en la seva evolució com a jugador quan el va tenir a les seves ordres al Zalgiris.

La tutela de Saras

El mateix base serbi reconeix que la tutela i els consells de Saras li van fer fer el pas endavant i convertir-se en un base de primer nivell. «Primer vull agrair aquest MVP als meus companys i al meu entrenador, Ataman. Aquest títol és una cosa que celebrarem balcànicament. No es pot explicar per televisió», va dir.

Notícies relacionades

Micic va resultar determinant, sobretot en la segona part, en què va frenar els intents de reacció dels blaugranes. Els seus números van ser impressionants: 25 punts (21 després del descans) amb 6 de 10 en llançaments de 2, 2 de 4 en triples i 7 de 8 tirs lliures. Però la seva capacitat de decisió en els moments clau i la seva ascendència en el joc de l’Efes va ser encara més destacada. Micic va aconseguir disputar els últims minuts sense forçar la cinquena falta personal.

En la semifinal davant el CSKA, el talent de Kraljevo se’n va anar fins als 25 punts, 3 rebots i 6 assistències, amb 26 de valoració. I tot i que no és oficial, el seu futur ja està encaminat cap a l’NBA la temporada que ve, a les files dels Oklahoma City Thunder, que ja han deixat clar el seu interès a incorporar-lo després d’aconseguir els seus drets dels Sixers, que el van escollir en segona ronda del ‘draft’ del 2014