Els ‘play-off’ de l’Eurolliga

El Barça es juga a una carta la ‘final four’ pendent de recuperar el millor Mirotic

«És hora de donar-ho tot i de deixar-ho tot a la pista», proclama Jasikevicius abans del cinquè partit contra el Zenit

El Barça es juga a una carta la ‘final four’ pendent de recuperar el millor Mirotic
3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça es presenta a la jornada decisiva de l’Eurolliga desitjant recuperar el Nikola Mirotic més determinant. La desconnexió de l’estrella blaugrana per la defensa del Zenit ha sigut una de les claus per entendre l’equilibri actual (2-2). La pissarra de Xavi Pascual ha marcat la iniciativa fins ara. De manera que bona part de les il·lusions i de la feina de la temporada es concentraran en la cinquena trobada d’aquest dimarts al Palau (21h, DAZN), amb l’esperança que tant l’equip com l’estrella blaugrana ofereixin la seva millor versió.

Per als barcelonistes assolir aquest any la ‘final four’, després de set anys d’absència, s’ha convertit en un objectiu prioritari i després d’acabar primers a la fase regular, ningú hauria pogut imaginar l’actual escenari: jugar-se el bitllet a una sola carta en el desempat. A aquesta cinquena trobada han arribat també a la seva sèrie l’Efes i el Reial Madrid, després que l’equip de Laso reaccionés després d’anar 2-0 en contra, així com l’Armani Milà i Bayern Munic, que resoldran les altres dues places pendents, mentre el CSKA és l’únic que ja té la classificació assegurada.

«Hem arribat al cinquè partit i és hora de donar-ho tot i de deixar-ho tot a la pista», va admetre Jasikevicius aquest dilluns a la prèvia. «Els jugadors són conscients que hem de jugar més durament i jugar més disciplinats, amb idees molt clares. Hem treballat vuit mesos per tenir-ho a la nostra pista. En aquesta sèrie crec que no hem un jugat cap partit complet molt bo i això és el que intentarem».

La clara superioritat mostrada pel Zenit a la quarta trobada (74-61) només ha generat més dubtes sobre el moment de joc que viu el Barça. El mateix Jasikevicius va reconèixer que aquests ‘play-off’ els han arribat en un mal moment. «Però això no pot ser excusa», va admetre. L’equip rus va aclaparar el rebot (40 contra 26), una estadística que els blaugrana havien dominat i està deixant en un pobre 44% d’encert en tirs de dos el seu rival, molt lluny del 53,7% de la temporada.

Williams i Pangos

En el pla individual, Mirotic ha sigut incapaç de brillar contra el Zenit, enfosquit per Will Thomas, que ha reduït al màxim la seva aportació. Els seus 16,9 punts i 6,3 rebots durant la temporada han baixat a 9,0 punts i 3,8 rebots. És evident que Mirotic no s’ha sentit còmode en la batalla física i que, a mesura que ha avançat la sèrie, la pressió i la responsabilitat han jugat en contra de l’ala pivot barcelonista, que el seu equip troba clarament a faltar. Només al primer partit de Sant Petersburg, Mirotic va estar en números acceptables (11 punts, 3 rebots, +12 valoració).

Notícies relacionades

En aquest escenari de màxima intensitat també han desaparegut alguns jugadors més de la plantilla blaugrana contra un Zenit amb una rotació molt més curta, però uns rols i un protagonisme molt més definits, com és el cas de Kevin Pangos (18,5 punts i 6,5 assistències), que està sortint guanyador de l’aparellament amb Nick Calathes (9,3 punts i 4,3 assistències). En la capacitat que el Barça sigui capaç també d’igualar aquesta duresa se centren les seves opcions de classificació.

 «El Zenit és un equip que defensa molt bé i té una idea molt clara de com pot parar-nos» va admetre Adam Hanga. «Hem estat repassant els vídeos i sabem com hauríem de jugar per guanyar aquest partit. Hem de jugar d’una manera molt més física. Hem de respectar els detalls que demana l’entrenador. I deixar-nos-ho tot a la pista. Però tot passa per la defensa».