Lliga Endesa

Bolmaro i Gasol impulsen el Barça a un solvent triomf a Andorra

El base argentí demana pas amb una exhibició i la llegenda blaugrana brilla a bon nivell per cobrir les absències a 0’equip de Jasikevicius (63-79)

Bolmaro i Gasol impulsen el Barça a un solvent triomf a Andorra
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Una exhibició del jove talent Bolmaro, autor de 26 punts i 4 assistències, i l’aportació de Pau Gasol, amb 16 punts i 8 rebots, en una progressió de joc notable, va permetre al Barça assaltar el camp del Morabanc Andorra (63-79), en un partit complicat per les absències als dos equips i amb el cap dels blaugrana posat en el desafiament europeu de la setmana vinent.

Jasikevicius va decidir donar-li un respir a quatre dels seus referents com Mirotic, Davies, Calathes i Higgins, molt necessitats d’un parèntesi abans d’una setmana decisiva a l’Eurolliga amb els dos partits a Sant Petersburg contra el Zenit, en una sèrie igualada a un. Però les baixes també han llastat, i mol a l’equip andorrà, privat de Diagne, Dime, Gielo, Tyson Pérez i Llovet, gairebé tots referents interiors, que van permetre als blaugrana dominar la batalla interior.

Estrella en potència

Amb els grans noms fora, va ser una estrella excepcional com Bolmaro, de 20 anys, ‘draftejat’ ja pels Timberwolves de l’NBA, qui va fer un pas endavant i va assumir gran part de la responsabilitat per acabar amb uns números superbs: 26 punts, 4 assistències, dos rebots (5 de 6 en tirs de dos, 4 de triples en triples, 4 de 4 en tirs lliures). Els seus primers minuts van resultar espectaculars, amb tres triples en un marge de sis minuts, que van donar molta solvència a la posada en escena del Barça, que va tornar a comptar amb Pau Gasol com a titular. Amb 17 punts va acabar el base argentí el primer temps, el seu millor registre de lluny a la Lliga, en l’inici d’una exhibició que l’ha de consolidar a l’equip.

 Al Morabanc Andorra li va costar escapar al desplegament d’energia del jove jugador. Però a les seves files compta amb un jugador amb molt talent com Clevin Hannah, que es va encarregar de replicar-lo, tant des de l’anotació com des de la creació, i es va convertir en el protagonista del partit durant molts minuts, fins que les forces li van aguantar.

La feina de Smits

Notícies relacionades

Gràcies al base nord-americà, l’Andorra va saber replica el bon primer temps del Barça, no allunyar-se al descans (37-44). I, sobretot, tornar a la lluita al segon temps, després de veure’s en alguns moments amb fins a 11 punts en contra. Un parcial de 14-0 al tercer quart, de nou sota el lideratge de Hannah, va deixar per davant l’equip d’Ibon Navarro per afrontar el desenllaç (55-54 m. 30).

El Barça va haver de recórrer, de nou, a Bolmaro per sortir d’un mal pas, ben recolzat per un jugador com Smits, capaç d’aparèixer i sumar als dos costats del camp. Entre tots dos van liderar la contundent resposta al desafiament dels andorrans (59-64, m. 35). I també va millorar la imatge blaugrana a la fase decisiva amb el pas endavant ofensiu de Gasol, que va aprofitar la seva entesa amb Bolmaro i Westermann per resoldre bé sota els cèrcols i explotar el seu llançament de mitja distància. El pivot català va deixar la millor actuació des de la seva tornada, amb números que fan evident la seva total recuperació.

Andorra, 63– FC Barcelona, 79