L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Madrid s’assegura passar a quarts amb una victòria rotunda a Istanbul

L’equip de Laso va oferir la seva millor imatge i va tombar el Fenerbahçe amb els seus 19 triples (67-93)

3

El Reial Madrid amb una gran defensa i l’actuació estel·lar de Causeur, Laprovittola i Deck, va aconseguir una victòria transcendental a la pista del Fenerbahçe per 67-93, que li va assegurar la seva classificació per als encreuaments de quarts de final. Ara, l’equip de Pablo Laso haurà d’esperar altres resultats per saber en quin lloc finalitza i quin serà el seu rival en els quarts de final de la competició, en qualsevol cas amb el factor camp en contra.

L’equip blanc, sabedor del que estava en joc, va sortir molt concentrat. Bé en defensa i pacient en atac. Primer va tancar els punts dels turcs amb les defenses sobre De Colo i Guduric i després Laprovittola va començar a treballar l’avantatge al marcador, 5-10 (m. 5). El domini del rebot, 6-10 per al Madrid al final del primer quart i l’encert en triple (4 de 10) expliquen l’11-23 amb què es va tancar el primer acte. En el segon quart, el Madrid va sortir com un cicló i amb els triples de Thompkins i Causeur va posar un +20 al marcador (13-33, m.12.10).

Tornada de Llull

Una altra bona notícia va ser la sortida, en aquell moment, de Llull, després de gairebé dos mesos d’absència. I ho va fer com sempre, amb 8 punts i 2 triples seguits en els poc més de cinc minuts i mig que es va mantenir a la pista. De Colo es va posar l’equip a l’esquena i juntament amb Brown, 12 punts al descans, va ser el responsable que el Madrid no se n’anés al vestidor amb un avantatge més folgat que el 36–49 de final del segon quart.

Els rebots van continuar sent favorables als visitants, 13-17, i també els triples, 2 de 5 per 10 de 21. A més, no van perdre cap pilota en els primers vint minuts i van diversificar l’anotació amb 11 punts de Causeu i 8 de Laprovittola i Llul com a destacats. Una altra dada va ser que Tavares va estar en joc menys de 8 minuts sense que el Madrid el trobés a faltar.

Ansietat i presses

En la represa, mala notícia per als blancs en forma de tercera personal per a Tavares, tot i que va saber tenir la paciència necessària per continuar treballant i aguantar la sortida del Fenerbahce, 42-58 (m.24). Guduric i, sobretot, De Colo (12 punts en aquest tercer període), amb dos triples consecutius, van collar el marcador, 50-58 (m. 25). I va tornar a aparèixer Laprovittola per anotar un triple de gairebé 9 metres per restaurar l’avantatge per sobre de la desena de punts. Al final del tercer acte, 57-67 i tot per decidir.

Un triple de Deck va ser la targeta de presentació en el quart de la veritat del Madrid (57-70), i una cistella sota el cèrcol de Causeur i una altra de Laprovittola va elevar la renda a 17 punts (57-74, m.31.20), cosa que va obrir de bat a bat la porta dels ‘play-off’’. L’ansietat i les presses de l’equip otomà i un triple de Deck van propiciar l’avantatge madridista més destacat en el partit, 57-78 (m. 33). El Madrid va arribar a tenir 25 punts (57-82, m. 34), i va tancar el partit, en què només De Colo era un perill al Fenerbahce. Al final, victòria per 67-93, amb 19 triples anotats.

Fitxa tècnica

Fenerbahce : Guduric (7), De Colo (23), Pierre (4), Barthel (2) y Duverioglu (3) -cinc inicial-, Brown (16), O'Quinn (6), Sipahi i Eddie (6).

Reial Madrid: Laprovittola (18), Taylor (1), Deck (19), Tyus (4) y Tavares (6) -cinc inicial-, Causeur (20), Rudy Fernández (6), Thompkins (6), Llull (8), Garuba (2) i Abalde (3).