L’Eurolliga de bàsquet

El Barça segella el liderat amb una sòlida actuació a Istanbul

La defensa, el domini del rebot i l’encert en el triple impulsen l’equip blaugrana contra el Fenerbahçe (73-82)

El Barça segella el liderat amb una sòlida actuació a Istanbul
3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça ha hagut de treballar fins a l’últim dia, i deixar-se fins a l’última gota de suor a la pista, per garantir-se la primera posició de l’Eurolliga al final de la fase regular. Aquesta setmana tenia dues oportunitats per aconseguir-ho. I després de fallar dimarts a la pista del Maccabi Tel Aviv ho va aconseguir a la segona, aquest divendres a la pista del Fenerbahçe, un dels rivals de la zona noble de la competició, a qui va vèncer per 73-82, doblegant-lo amb la seva tasca defensiva, el seu domini del rebot i el seu encert exterior (12 triples, amb un 44% d’encert). Brandon Davies, amb 13 punts i 9 rebots, va ser el millor referent barcelonista, tot i que Kuric (16 punts), Mirotic (12 i 6 rebots) i un solvent Westermann (9 punts, 4 rebots) també van destacar.

«Hem estat molt sòlids entre el tercer i quart període. Només ens han ficat 30 punts en la segona part. Nosaltres som un equip que ho construïm tot des de la defensa», va afirmar el tècnic blaugrana Jasikevicius, visiblement satisfet.

Kuric va ser qui va portar el pes dels blaugrana en el primer quart. Hi ha dies que l’escorta de Pennsilvània passa gairebé desapercebut. Com si fos un secundari més. I altres en què es mostra imparable i sembla capaç d’anotar qualsevol pilota que li arribi. A Istanbul, Kuric va aparèixer il·luminat. Va anotar 14 punts abans del descans, els quatre triples que va intentar, i va arrossegar els seus companys, que van estar molt encertats des de la línia del triple.

L’enorme força exterior que va mostrar el Barça a Turquia va desmuntar el plantejament inicial del Fenerbahçe. L’equip d’Igor Kokoskov va començar marcant el ritme sota la direcció de De Colo, va imposar el seu domini interior i va aprofitar la inspiració de Guduric, va ser capaç d’obrir bretxa amb rapidesa (20-13, m. 7). La irrupció de Kuric en actitud letal va donar un tomb enorme al guió. La lesió de Vesely, un possible esquinç de turmell, que el va portar al vestidor en el primer temps i ja no li va permetre tornar al partit, també va limitar la potència de l’equip turc.

Westermann es reivindica

Tots els problemes defensius que va mostrar l’equip blaugrana en el primer temps, concedint algunes cistelles fàcils, va aconseguir tapar-los amb una gran capacitat resolutiva atacant el cèrcol del Fenerbahçe, amb protagonisme de Claver, Higgins i Calathes i aparicions importants de Westermann, molt resolutiu comparat amb els seus excompanys, amb qui va començar la temporada abans que el decidissin tallar, cosa que el va permetre arribar al Palau (42-47, m. 20).

Aquesta dinàmica va canviar en la represa. Els dos equips van canviar el pes del partit cap a la defensa. El joc es va espessir i, en alguns moments, es va endurir més del compte entre dos equips decidits a marcar territori camí dels ‘play-off’. En aquest escenari, Davies, Claver i Hanga es van elevar sobre els altres i van donar un plus als blaugrana. Són els jugadors que posen el llistó de duresa en els esquemes de Jasikevicius i amb la seva tasca, el Barça va recuperar la seva imatge més competitiva, va segellar el tercer quart ja en avantatge (58-62) i va posar els fonaments d’una victòria que segella el liderat i fa justícia al treball de la temporada regular. Amb una jornada pendent, i a l’espera dels ‘play-off’’, només queda per resoldre el moment del debut de Pau Gasol, que en el seu Twitter va deixar un missatge significatiu, vestit amb la samarreta de joc i un rellotge de sorra, cosa que deixa clar que el seu moment s’acosta. Tot fa indicar que divendres que ve, contra el Bayern Munich, tindrà la seva oportunitat.

Fitxa tècnica

Notícies relacionades