L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça allarga el seu estat de gràcia davant el Zalgiris

Higgins i Oriola lideren la sòlida actuació dels blaugranes, esplèndids en defensa (86-62)

El Barça allarga el seu estat de gràcia davant el Zalgiris
3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Zalgiris Kaunas, un dels equips que millor bàsquet fan a Europa, va quedar minimitzat en la seva visita al Palau per un Barça enganxat a l’onada d’optimisme que navega amb la seva victòria a la Copa (86-62). Higgins, amb 19 punts en 20 minuts, i Oriola, també amb 19 punts i 7 rebots, van sobresortir en l’esplèndida actuació col·lectiva dels blaugranes, que van sumar la 18a victòria i es mantenen ferms al capdavant de l’Eurolliga.

Malgrat el triomf a la Copa, l’equip blaugrana venia d’una derrota a l’última jornada de l’Eurolliga, la que va encaixar a la visita de l’Efes al Palau, de què es volia rescabalar, decidit a conservar la primera posició de la classificació. I les sensacions del Barça van resultar excel·lents en la tornada a la competició europea. L’equip blaugrana amb prou feines va acusar l’absència del base francès Leo Westermann, amb molèsties a un turmell, ja que Bolmaro i Hanga li van donar un relleu més que solvent a Calathes, que segueix amb el paper de brúixola de l’equip.

Intercanvi de cops

El Zalgiris és un equip que no especula i el primer quart es va jugar a un ritme de vertigen. Dos equips anotadors, amb esplèndids llançadors, en un moment de forma espectacular (el Zalgiris també acaba de guanyar la Copa del seu país) es van dedicar a intercanviar cops amb esplèndids percentatges. Si la posada en escena blaugrana va resultar bona, amb Higgins al capdavant de les operacions en un moment de gràcia impressionant, la del conjunt lituà va resultar igual de solvent, amb quatre triples sense fallar (24-24, m. 10).

El Barça ho va intentar i va obrir algun marge mínim, però no va aconseguir desenganxar-se fins que va apujar el to defensiu. Oriola sempre té un paper fonamental per fer pujar la intensitat del grup. Però Abrines també fa un treball impagable, que fa guanyar punts a l’activitat defensiva de l’equip blaugrana. El mallorquí, més complet cada dia que passa, ja no és només un especialista en atac El seu marcatge sobre Grigonis va ser de manual.

Dubtes lituans

Blindat en la seva defensa, el Barça va deixar el Zalgiris amb 13 punts al segon període, gairebé la meitat dels que havien sumat al primer. Mentrestant, l’equip barcelonista va continuar enganxat a l’encert de Higgins, imparable a cada acció ofensiva, en la línia que li va valer l’MVP de la Copa. A més, els de Jasikevicius van aconseguir explotar les poques escletxes que van mostrar els lituans en defensa. Així van generar els primers dubtes en el disciplinat conjunt entrenat per Martin Schiller i també van obrir les primeres bretxes per sobre de la desena de punts per anar-se’n al vestidor amb esplèndides sensacions (48-37) i l’única preocupació dels vuit rebots ofensius concedits al conjunt bàltic.

Notícies relacionades

Aquesta esplèndida actitud no només la va mantenir el Barça a la represa, sinó que va aconseguir portar-la a un altre nivell d’eficàcia que va fer esclatar el tècnic del Zalgiris en un temps mort, recriminant als seus jugadors la seva falta de competitivitat. L’equip lituà no aconseguia trobar vies fàcils d’anotació (només va sumar 10 punts al tercer quart) i el Barça, en canvi, va aconseguir encistellar una vegada i una altra atresorant una renda amb què va afrontar ja l’últim període amb una enorme tranquil·litat (71-47) i va fer que el tècnic visitant Martin Schiller apostés pels suplents en els últims 10 minuts, conscient ja que la batalla estava perduda.