Bàsquet

El Barça arriba a la Copa com el favorit per destronar el Madrid

El Wizink Center acull des d’aquest dijous l’edició del torneig més estranya per l’absència de públic

El Barça arriba a la Copa com el favorit per destronar el Madrid
4
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

En poques ocasions, un equip arribarà a la Copa del Rei de bàsquet amb una etiqueta de favorit tan clara com li passa al FC Barcelona en l’edició que s’iniciarà aquest dijous a Madrid. La dinàmica de l’equip blaugrana és bona (primer a l’Eurolliga, segon a la Lliga amb 11 victòries en els últims 12 partits), igual que les sensacions que transmet l’equip de Sarunas Jasikevicius, que arribarà al torneig amb el vot de confiança dels entrenadors i directors esportius dels 11 equips no classificats. A l’enquesta oficial de l’ACB el consideren el principal candidat a destronar el Reial Madrid, defensor del títol, actual líder de la Lliga i amfitrió del torneig, a qui els problemes físics i les lesions han rebaixat el seu favoritisme.

«Arribem amb opcions, en un bon moment», reconeixia Jasikevicius en una entrevista amb El Periódico aquesta mateixa setmana. «Estem amb molta confiança i ganes, però sabem molt bé el que és la Copa», va ratificar Nikola Mirotic, aquest mateix dimecres a El Mundo Deportivo sobre l’ànim de l’equip blaugrana, que té programat el seu encreuament de quarts amb l’Unicaja aquest divendres. La idea del tècnic i l’estrella del Barça la comparteixen el 55% dels tècnics de l’ACB i el 73% dels directius.

Amb la marxa de Campazzo a l’NBA i les lesions de Randolph i Taylor, el Madrid ha caigut a la segona plaça en els pronòstics, tot i que aquesta no és la valoració del seu entrenador, Pablo Laso. «Les sensacions són bones, per a mi el Madrid sempre és favorit», va proclamar el tècnic blanc que en aquesta Copa es convertirà en el tècnic amb més partits en la història el club blanc (735), superant la marca fixada per Lolo Sainz fa 31 anys.

Il·lusió verd-i-negra

Ningú escapa a aquest to optimista que precedeix qualsevol gran competició com la que es viurà en el Wizink Center fins diumenge. «Anem a la Copa a disfrutar i competir. Quan estem bé, som molt difícils de guanyar», adverteix el tècnic del Joventut, Carles Duran, feliç per la tornada de l’equip verd-i-negre al torneig, del qual van ser absents l’any passat, i motivat davant l’encreuament que els espera aquest divendres davant el Baskonia, un partit també d’alt voltatge.

«Per a mi estem al 50%. Som dos equips de joc bastant alegre, que necessitem la línia de triple per guanyar i amb jugadors amb talent. Espero i confio que el partit sigui per a nosaltres», apunta. «Anem a la Copa sense pressió, amb paperetes per ser un equip que sorprengui», remarca l’aler verd-i-negre Xabi López Arostegui.

La competició s’obrirà aquest dijous amb l’encreuament entre dues de les revelacions de la temporada, l’Iberostar Tenerife, que entra per tercera vegada com a cap de sèrie i el San Pablo Burgos, recent proclamat campió de la Copa Intercontinental. Un duel de banquetes entre Txus Vidorreta i Joan Peñarroya, traslladat a la pista pel pols que sostindran Marcelinho Huertas i Shermadini, estrelles del Tenerife, davant Thad McFadden i Jasiel Rivero en els de Burgos.

El xoc de trens arribarà en el segon partit amb l’apassionant Reial Madrid-València Basket. «Hem demostrat que podem guanyar qualsevol», avisa el tècnic valencià, Jaume Ponsarnau, que tindrà les baixes segures de Fernando San Emeterio i Joan Sastre. A l’equip blanc, al marge de Taylor i Randolph arriben amb problemes físics Rudy i Laprovittola.

Els dos equips ja s’han vist les cares dues vegades aquesta temporada. A València, a la Lliga es va imposar el Madrid per 78-86 el passat 1 de novembre, i a l’Eurolliga, va ser l’equip de Ponsarnau qui va vèncer a Madrid per 77-93 a l’octubre.

Sense l’essència del torneig

El torneig que acapara l’atenció i desperta passions viurà a Madrid, això sí, la seva edició més estranya. Per primera vegada, la competició estrella de l’ACB es disputarà sense públic, el que era sens dubte una de les claus de l’èxit, gairebé la seva essència: la comunió de vuit equips i vuit aficions en una mateixa ciutat.

Notícies relacionades

Després de negociar en va que les grades s’obrissin, tot i que fos de forma parcial per als seguidors (els clubs disposaran de 65 entrades cada un per als seus compromisos), l’ACB intentarà acostar el màxim possible el torneig als seguidors a través d’una extensa cobertura televisiva per part de Vamos# de Movistar, amb més de 30 hores en directe des del Wizink Center entre el dijous 11 i el 14 de febrer (el senyal arribarà a més de 115 països a tot el món), així com accions a les xarxes socials, a la recerca d’interaccions en especial a través de Tik Tok i Instagram.