BÀSQUET

Els quarts de final de la Copa ACB, al detall

Vuit equips buscaran coronar-se com a nou campió del torneig

Els quarts de final de la Copa ACB, al detall
3
Es llegeix en minuts

Aquest dijous comença la Copa del Rei 2021 amb un escenari diferent de l’habitual. Malgrat la insistència de l’ACB, la pandèmia impedeix que el públic ompli les grades del WiZink Center de Madrid per presenciar un dels espectacles més anhelats de l’any per als aficionats espanyols. De dijous a diumenge, els equips competiran per trencar l’hegemonia de Barça i Madrid en el palmarès de la Copa, ja que en els últims 11 anys s’han repartit tots els títols (6 per als blancs i 5 per als blaugrana).

En una de les edicions més igualades dels últims temps, així arriben els equips als quarts de final:

Lenovo Tenerife - San Pablo Burgos

Lenovo Tenerife - San Pablo BurgosPunts: Shermadini (17,3) / McFadden (13,3)

Rebots: Shermadini (5,8) / Rivero (5,1)

Assistències: Huertas (6,3) / Renfroe (5,9)

Els dos equips més anotadors de la Lliga Endesa s’enfrontaran cara a cara en l’estrena de la Copa (Dijous, 18.30). Tenerife i Burgos també s’han vist enquadrats en el mateix de grup de Champions League. Els tinerfenys (4ts amb un balanç de 17-5) són l’equip revelació d’aquesta temporada després d’encarrilar per la via ràpida l’accés a aquesta competició. El conjunt burgalès (6è amb 15-6), en canvi, és el principiant d’aquesta Copa i buscarà donar la sorpresa per mantenir la seva bona ratxa després de guanyar la Intercontinental FIBA, i Joan Peñarroya, no podrà comptar amb el base Renfroe, que continua recuperant-se del genoll.

Reial Madrid - València Bàsquet

Reial Madrid - València BàsquetPunts: Causeur (11,4) / Dubljevic (12,4)

Rebots: Tavares (8,3) / Labeyrie (5,9)

Assistències: Laprovittola (3,3) / Van Rossom (3,9)

Un dels duels més esperats dels quarts (dijous, 21.30). L’equip de Laso vol revalidar el títol tant sí com no després de perdre l’MVP de la passada edició, Facundo Campazzo, que es va enrolar a l’NBA. Els madrilenys només han perdut un partit en la Lliga Endesa (20-1), van quarts en l’Eurolliga i tindran la baixa de Jeff Taylor. Al davant hi haurà un València que ha guanyat els seus últims 12 partits en la Lliga (5è amb 16-6) i que continua lluitant per una plaça en els ‘play-off’ europeus. L’equip de Ponsarnau està acusant el desgast de les dues competicions i, tot i que recupera Kalinic, té la baixa de San Emeterio per Covid i els dubtes de Sastre i Vives.

TD Systems Baskonia - Joventut Badalona

TD Systems Baskonia - Joventut BadalonaPunts: Giedraitis (13,4) / López-Aróstegui (13,3)

Rebots: Polonara (5,5) / Tomic (5,5)

Assistències: Henry (5,0) / Ribas (4,7)

La segona jornada enfrontarà dos d’històrics del bàsquet espanyol (divendres, 18.30). El Baskonia d’Ivanovic és el vigent campió de la Lliga Endesa i actualment és tercer amb un balanç de 17-5. Els vitorians també es troben en la lluita per entrar en els ‘’play-off’’ de l’Eurolliga. L’equip basc haurà d’enfrontar-se a un Joventut molt ben reforçat aquest any. Els de Badalona han recuperat el somriure, són setens en la Lliga (12-9) i un dels millors conjunts de l’Eurocup (3-1). Comandats per López-Aróstegui, els verd-i-negres volen deixar empremta en aquesta competició del KO.

FC Barcelona - Unicaja

FC Barcelona - UnicajaPunts: Mirotic (14,0) / Brizuela (13,7)

Rebots: Mirotic (5,1) / Abromaitis (4,2)

Assistències: Calathes (5,2) / A. Díaz (3,9)

Notícies relacionades

El Barça és el favorit a les enquestes per emportar-se el títol. Els blaugrana arriben al partit davant Unicaja (divendres, 21.30) en el millor moment de la temporada (2n amb 18-3 en la Lliga), líders en l’Eurolliga, i han guanyat 11 dels 12 partits disputats aquest 2021. Nikola Mirotic buscarà el seu primer gran títol a les files del Barça. Jasikevicius es veu amb opcions tot i que encara no podrà disposar de Claver, que ha tornat als entrenaments, i Abrines és dubte per al primer enfrontament. Unicaja, en canvi, és l’únic dels vuit equips amb balanç negatiu en la Lliga (10-12), només ha guanyat un dels seus últims 11 partits i van últims en el seu grup d’Eurocup. El conjunt de Katsikaris, que va guanyar el seu últim matx davant el Fuenlabrada, va ser finalista en l’última edició de la Copa, quan va perdre folgadament davant el Madrid (95-68).

Els partits es disputaran al WiZink Center de Madrid i es retransmeten tots per #Vamos (dial 8 de Movistar) i la plataforma ‘online’ de continguts Movistar+ Lite. A més, Movistar+ farà connexions en directe amb una càmera professional connectada a la xarxa comercial 5G del seu operador.