L’EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça torna al camí del triomf davant el València

L’equip blaugrana talla una ratxa de tres derrotes i Westermann deixa bones sensacions en el seu debut (89-72)

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça va recuperar les millors sensacions i va tornar al camí del triomf europeu davant el València, que havia assaltat el Palau en la seva última visita de lliga, però aquest dijous no va tenir opció (89-72). Necessitava fer un pas endavant l’equip de Jasikevicius després de tres derrotes consecutives (Maccabi, Efes, Bayern) i ho va fer de la mà d’Abrines, autor de 16 punts, i d’una brillant actuació col·lectiva dels blaugrana, a les files del qual va debutar el base francès, Leo Westermann, que va deixar bones sensacions.

No va dubtar Jasikevicius a recórrer ja en el primer quart al nouvingut, Westermann, recanvi de l’apartat Heurtel, malgrat que només ha completat un parell d’entrenaments. El tècnic lituà vol integrar-lo al més aviat possible i no va dubtar. I Westermann va disposar de 16 minuts amb 5 punts i 4 assistències, amb alguna acció interessant. El jove Bolmaro, que amb prou feines va jugar en l’últim minut, sembla un dels perjudicats amb la seva arribada.

El Barça també va recuperar Kuric, i això li va permetre guanyar en rotació i també en energia, sobretot a nivell defensiu, i la intensitat i el desplegament físic que van realitzar els homes de Jasikevicius van marcar els primers minuts d’un partit que tots dos van afrontar sense els seus dos principals referents: Mirotic, en els blaugrana, i Dubljevic en els taronja.

intensitat enrere

El València, que va començar el pols posant èmfasi també en el treball defensiu, es va trobar d’inici molt incòmode davant els dos contra un que va buscar l’equip català. La inspiració des del triple d’Abrines i Hanga va disparar també les bones sensacions en el Barça, que va amenaçar de dinamitar el partit abans de temps (32-16, m. 15). Però el València va aconseguir entrar de nou en la lluita de la mà de Labeyrie, autor de tres triples consecutius. També amb la intensitat a la zona de Tobey. Gràcies a tots dos, l’equip de Ponsarnau va firmar un parcial de 0-11 en els últims tres minuts que va deixar tot obert en el descans (38-33).

Va recuperar el to físic el Barça en la represa i, amb això, també la iniciativa en el marcador i això li va permetre tornar a eixamplar el seu avantatge i situar-la, de nou, a la frontera dels 13 punts (67-54, m. 30), malgrat que el València va demostrar la seva capacitat per anar tornant cada un dels cops blaugrana a base de triples, amb un paper destacat de Sastre.

Un triomf vital

Els homes de Jasikevicius, no obstant, tenien apresa la lliçó de l’última visita dels valencians i van mantenir el desplegament físic i la concentració en la fase decisiva per tallar qualsevol indici de reacció del València, mentre Abrines i Kuric es van encarregar de llançar el llaç final amb els seus triples a un triomf molt necessari per a l’equip català, com va reconèixer el mateix tècnic blaugrana al final. «Ara cada partit és molt important per a nosaltres. Tenim baixes importants, però tots els jugadors, Oriola, Sergi Martínez, Abrines, han fet un pas endavant i crec que hem jugat, en general, un partit molt complet», va resumir Jasikevicius.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Calathes (8), Higgins (13), Hanga (13), Smits (10), Pustovyi (-) –cinc inicial– Westermann (5), Oriola (9), Abrines (16), Martínez (10), Kuric (5), Bolmaro (-).

11 de 19 triples (Abrines, 4), 29 rebots, 11 d’ofensius (Martínez, 8), 17 assistències (Calathes, 7)

València: Van Rossom (4), Sastre (13), Kalinic (8), Williams (4), Tobey (14) –cinc inicial– Prepelic (7), Pradilla (-), Labeyrie (17), Vives (1), San Emeterio (-), Hermansson (4).

10 de 25 triples (Labeyrie, 4), 26 rebots, 8 d’ofensius (Tobey, 7), 18 assistències (Kalinic, 4)

Notícies relacionades

Parcials: 18-12; 20-21;29-21; 22-18

Així està la classificació de l’Eurolliga