Un conflicte obert

El Barça i Heurtel, decidits a portar el seu pols fins al final

  1. El base només vol sortir del Palau per anar al Madrid i el club blaugrana no està disposat a facilitar la seva marxa a un rival de l’ACB

  2. El termini límit per aconseguir un pacte, que sembla impossible, és aquest dimecres, quan es tanca el mercat de l’Eurolliga

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Thomas Heurtel i el FC Barcelona tenen intenció de mantenir el seu pols obert fins a final de temporada després d’arribar a la data límit del 6 de gener –aquest dimecres es tanca el mercat de l’Eurolliga a les sis de la tarda– sense arribar a cap tipus d’acord.

Lluny de suavitzar-se el conflicte en aquestes dues últimes setmanes, les posicions del base francès i el club blaugrana, han acabat enrocant-se en les negociacions que han estat mantenint els dirigents del club i l’agent del jugador. Tot i que compta amb algunes ofertes, Heurtel ha comunicat al club que només sortirà per anar al Madrid i si no és així, prefereix quedar-se a Barcelona i cobrar tota la seva fitxa, i el club no facilitarà la seva marxa a un rival directe a l’ACB.

Tret d’acord d’última hora, que ara mateix sembla impossible, el Barça té decidit mantenir apartat de la disciplina del primer equip Heurtel, perquè considera que va actuar de mala fe al negociar la seva sortida. La intenció és que continuï entrenant-se en solitari. El base sempre va esgrimir una negociació amb el Fenerbahçe perquè al club blaugrana li obrissin la porta, quan en realitat ho feia amb el Madrid.

Any en blanc

El base, de 31 anys, que anhelava anar-se’n al Madrid i a més rebre la seva fitxa integra del Barça, percebrà tot el seu contracte, que expira el 30 de juny, quedant-se al Palau. Però es passarà la temporada en blanc, una decisió més que discutible en un any de Jocs Olímpics. La seva postura tampoc beneficia la seva carrera, ja que serà el segon any que passarà allunyat de les pistes, després de perdre’s bona part de la temporada 19/20 per una ruptura parcial del tendó rotular del genoll esquerre.

 Tot el conflicte es remunta al partit d’Eurolliga entre el Barça i l’Anadolu Efes a Istanbul, dies després que el club blaugrana li comuniqués a Heurtel que no entrava en els seus plans. El jugador va demanar permís per tancar el suposat acord amb el Fenerbahçe. Abans del viatge de tornada, els responsables del club van descobrir l’engany i van decidir deixar-lo a terra, assumint una altra nit d’hotel i un vol al matí següent.

Sense sortida ACB

Albert Soler, màxim responsable dels equips professionals del Barça, ha deixat clar en tot moment que la imatge del club està per sobre de qualsevol consideració. «En cap moment i en cap cas indemnitzarem el jugador si ell pretén quedar-se en un equip espanyol de l’ACB».

L’agent del jugador, Misko Raznatovic, es va despenjar amb unes declaracions aquest dilluns a un canal de televisió grec, Sports24, per assenyalar el Barça com el culpable de la situació. «El jugador no va fer res de dolent. Vam seguir les instruccions del Barça tota l'estona i estic sorprès per tot el que va passar».

Notícies relacionades

El pols entre jugador i club tindrà també uns danys col·laterals. Mentre el Barça negociava amb Heurtel la seva sortida, va deixar pràcticament lligat el seu substitut: el també base francès Leo Westermann, que curiosament té també com a agent Raznatovic. La frenada a la sortida d’Heurtel també ha deixat a l’aire l’arribada de Westermann, que va iniciar la temporada al Fenerbahçe. L’ordre de la gestora és taxativa: no es pot generar més dèficit i si Heurtel es queda, no hi haurà diners per a l’arribada d’un nou jugador.