LA LLIGA ENDESA

Hanga llança un Barça dominant davant la Penya

Els blaugrana imposen el físic i la defensa en el derbi del Palau (88-74)

Jasikevicius obre la porta a la marxa d’Heurtel, que va seguir el còmode triomf blaugrana des de la banda

Basket  FC Barcelona vs Joventut Vs Badalona Foto  David Ramirez

Basket FC Barcelona vs Joventut Vs Badalona Foto David Ramirez / David Ram rez

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El dia en què Jasikevicius va ensenyar públicament la porta de sortida al base francès Heurtel, deixant-lo fora de la convocatòria per primera vegada aquesta temporada, Hanga es va reivindicar en la direcció de joc amb una actuació dominant amb què el Barça va resoldre el derbi davant el Joventut (88-74). Va ser l’aler hongarès l’ànima d’una solvent actuació col·lectiva dels blaugrana, amb la qual es van refer de la derrota de 48 hores abans davant el Maccabi, sense necessitat de comptar amb Mirotic més de 13 minuts.

«Avui ha sortit bé, m’havia plantejat que havia de ser més agressiu. Però això no s’atura. Demà ens en anem a Istanbul i cal seguir», va valorar Hanga, que va acabar amb 18 punts (6 de 7 en llançaments) 3 assistències i 24 de valoració en tot just 17 minuts.

Podia esperar-se més resistència per part dels verd-i-negres en la tornada al Palau, per primera vegada, de Tomic i Ribas després del canvi de samarreta d’aquest estiu, homenatjats pel Barça abans d’iniciar-se el partit. Però l’equip blaugrana va dominar amb autoritat un partit molt físic, que la Penya no va aconseguir desxifrar. I ni Tomic ni Ribas van aconseguir anar-se’n amb un bon sabor de boca en la seva tornada. López-Arostegui va ser el millor en els verd-i-negres amb 13 punts i 4 rebots.

Sortida immediata

Jasikevicius va aclarir la situació de Heurtel davant les càmeres de televisió després de deixar-lo fora de la convocatòria. «Amb Heurtel estem buscant una solució que sigui beneficiosa per a les dues parts i veurem què passa en els pròxims dies», va indicar el preparador blaugrana, donant-li caràcter oficial al que s’intuïa des de fa unes jornades: la falta d’entesa entre el tècnic i el jugador francès, que li obre les portes del Palau, possiblement al Fenerbahçe, com s’ha vingut dient en els últims temps. Alhora, genera la necessitat d’incorporar algun reforç, a la plantilla barcelonista.

L’energia desplegada pel Barça i la concentració i la intensitat amb la qual es van aplicar els blaugrana van marcar el guió. Malgrat els problemes per assegurar el rebot –un mal de cap igual que fa dos dies davant el Maccabi a l’Eurolliga–, el Barça va posar les bases del seu domini des d’una defensa delicada, forçant moltes pèrdues de la Penya, impedint a l’equip de Carles Duran que jugués amb fluïdesa.

Així va anar construint un avantatge còmode a partir del segon quart, que només es va tacar pels 17 rebots ofensius capturats pels verd-i-negres. Quan va controlar els rebutjos a la seva zona, l’equip blaugrana, va sortir al contraatac i va anotar punts fàcils, dinamitant la resistència de la Penya, que va arribar a veure’s 23 punts avall, però va acabar traient el seu orgull per reduir el mal al final.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Calathes (10), Higgins (5), Martínez (6), Mirotic (7), Pustovyi (8) –cinc inicial– Bolmaro (9), Smits (9), Badji (2), Abrines (2), Hanga (18), Oriola (4), Kuric (8).

7 de 18 triples (Hanga, 3), 33 rebots, 10 of. (Oriola, 6), 22 assistències (Calathes, 7)

Joventut: Bassas (6), Ribas (11), López-Arostegui (13), Morgan (11), Tomic (6) –cinc inicial– Dimitrijevic (10), Dawson (2), Brodziansky (6), Birgander (1), Parra (-), Ventura (3), Zagars (5)

Notícies relacionades

5 de 17 triples, 35 rebots, 17 of. (Tomic, 4), 9 assistències (Ribas, 4)

Parcials: 13-12, 26-17; 33-27; 16-18