LA COPA DE LA REINA DE BÀSQUET

L'Uni Girona cau a la final davant un Avenida pletòric

L'equip de Salamanca conquista el seu quart títol consecutiu, igualant la marca del Ros Casares (76-58)

lmendiola52685431 graf3538  salamanca  08 03 2020   la jugadora n  mart nez  i200308144902

lmendiola52685431 graf3538 salamanca 08 03 2020 la jugadora n mart nez i200308144902 / J M Garcia

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

L’Uni Girona no va tenir el seu dia i va caure amb claredat a la final de la Copa de la Reina davant el Perfumerías Avenida (76-58). El títol va ser per a l’equip de Miguel Ángel Ortega, que va dominar de principi a fi i va tenir un referent indiscutible sobre la pista, Tiffany Hayes, una All-Star de l’NBA femenina durant set temporades, que va marcar diferències amb els seus 25 punts. L’equip de Salamanca va conquistar la novena Copa de la seva història i la quarta consecutiva, igualant la marca de l’històric Ros Casares, en presència de la reina Letícia que va ser qui va entregar el trofeu a la capitana Silvia Domínguez.

Hi havia molta il·lusió al quadro gironí, el vigent campió de Lliga, per emportar-se un títol que no ha conquistat mai. Els precedents, amb cinc victòries per al quadro català, també alimentaven la confiança. Però, a l’hora de la veritat, la final no va tenir color. O només el que va voler el Perfumerías Avenida de Salamanca que va mostrar més ambició i va realitzar un desplegament físic encomiable per encarrilar el desenllaç abans del descans (43-33) i fer la punta en la represa disparant les seves diferències fins als 20 punts (57-37) sense que les jugadores d’Eric Suris trobessin la manera de tornar a entrar en la baralla, per convertir .

«Hem tingut un mal inici, elles s’han anat encoratjant i han tingut bons percentatges i i després ja ens ha costat molt seguir», va explicar la base gironina Nuria Martínez. 

Molt desencertades

Totes les jugadores d’Ortega van anar apareixent, en un moment o un altre del partit, i compta amb molts i importants recursos el quadro de Salamanca. No només Hayes, escollida MVP de la final. També la seva compatriota Lewell Loyd, que va acabar el partit amb 9 punts i 6 rebots, una altra de les estrelles importades de la WNBA, que tenia una esplèndida relació amb Kobe Bryant i a qui el jugador dels Lakers anomenava ‘Gold Mamba’, o la base catalana Silvia Dominguez, que va acabar amb 9 punts i 4 assistències.

 A l’Uni Girona, en canvi, no li va sortir res. Laia Palau no va poder sortir al rescat com va fer a quarts i semifinals. I només la sèrbia Sonja Vasic va estar a l’altura amb 10 punts i 5 rebots, massa poc davant un rival molt motivat i amb ganes de trencar la maledicció de l’amfitrió. L’Avenida ho va aconseguir 24 anys després.

Notícies relacionades

Perfumerías Avenida: Cazorla (6), Domínguez (9), Hayes (25), Vilaró (3), Fagbenle (11), Gil (3), Hof (4), Loyd (9), Vitola (2) Samuelson (9).

Spar Citylift Girona: Martínez (1), Elonu (6), Palau (2), Mendi (7), Vasic (14), Bishop (10), Perez Araujo (1), Xargay (8), Coulibaly (9).