L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Madrid farà un viatge exprés a Milà per jugar a porta tancada

«L'Eurolliga ha dit que hem de jugar i jugarem», assumeix el tècnic Laso

El vestidor no amaga el malestar per un desplaçament amb què no estan d'acord

lmendiola52582847 graf9814  m laga  01 03 2020   el entrenador del real madrid200302192412

lmendiola52582847 graf9814 m laga 01 03 2020 el entrenador del real madrid200302192412 / Carlos Diaz

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Reial Madrid jugarà aquest dimarts a la pista de l’Armani de Milà en l’Eurolliga un partit que ha estat en l’aire fins a l’últim instant (20.45 hores). Els responsables de l’Eurolliga han decidit que el partit es disputi finalment a porta tancada, sense públic ni periodistes a les grades i amb les persones imprescindibles al pavelló perquè pugui disputar-se amb normalitat a causa de la crisi sanitària pel coronavirus, que afecta especialment el nord d’Itàlia.

 La resolució de l’Eurolliga ha generat bastant malestar entre la plantilla blanca, que considera que, en aquestes condicions, s’hauria d’haver optat per l’ajornament o bé el trasllat a una seu neutral. «L’Eurolliga ha dit que hem de jugar i jugarem», ha conclòs aquest dilluns el tècnic madridista, Pablo Laso.

Un lloc neutral

Els jugadors han sigut molt més explícits en els seus comentaris, alguns d’ells visiblement crítics amb la decisió. «Crec que la prioritat ara no és el partit, sinó la nostra salut i la dels nostres familiars i per un partit podem jugar-nos la resta dels que queden», publica Eddy Tavares en el seu compte de Twitter. El nord-americà Trey Thompkins també discrepa obertament. «¿Per què no podem jugar en un lloc neutral? Aquest virus és greu. Així que tractem-lo com el que és, sisplau», diu. El base argentí Facundo Campazzo, per la seva banda, assegura:  «La meva dona prefereix que no viatgi, però confiem en el club i en l’Eurolliga, i si es juga és que no passarà res. Es va prendre la mesura que es jugaria sense públic i és la mesura justa perquè nosaltres i les famílies estiguem tranquils».

El Madrid farà un viatge exprés a fi de passar el menor temps possible a Itàlia. Sortirà aquest dimarts al matí i tornarà de manera immediata després del partit. Amb la classificació assegurada per als ‘play-off’, l’equip blanc té molt poc en joc. L’Armani d’Ettore MessinaLuis Scola i Sergio Rodríguez, la presència del qual està en dubte per una lesió, necessita el triomf per mantenir-se en la disputa per les vuit primeres places. Laso, a més, compta amb la baixa de cinc jugadors (Llull, Randolph, Mickey, Causeur, Deck) i només podrà desplaçar-hi 11 jugadors.

Menys públic a Villeurbanne

Notícies relacionades

«El fet de jugar en un camp buit és el que condicionarà el partit, més que el coronavirus. Però en l’únic que penso és que tindrem al davant un gran equip i és el que més em preocupa», va apuntar el preparador madridista, Pablo Laso, que no va voler entrar a valorar la decisió de l’Eurolliga.

També el partit entre l’Asvel Villeurbanne i el València Basket es veurà afectat per la crisi del Covid-19. El club propietat de Tony Parker ha limitat l’aforament a 4.500 persones, per complir la normativa impulsada per l’Executiu francès de prohibir les concentracions de més de 5.000 persones en espectacles en recintes tancats.