LA TORNADA DELS CAMPIONS DEL MÓN

Espanya inicia a Romania el camí cap a l'Eurobàsquet 2021

La selecció afronta la primera finestra de partits amb una convocatòria carregada de novetats

seleccin2

seleccin2

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Sis mesos després de conquistar el títol de campiona del món, Espanya tornarà a l’escena internacional enfrontant-se aquest dijous a Cluj-Napoca a Romania (17.00 hores, Cuatro) i diumenge davant de Polònia a Saragossa (18.00 hores).  Ho farà amb un grup molt rejovenit i ple de novetats. La presència de Xavi Rabaseda i Javi Beirán, tots dos del Gran Canària, és el nexe d’unió respecte a l’equip mundialista, ja que el conflicte amb l’Eurolliga continua latent i els jugadors que integren aquests equips no estan a disposició de Sergio Scariolo.

Lluny de solucionar-se, el conflicte de les finestres de la FIBA sembla enquistat. Així, la selecció jugarà aquesta setmana dos xocs mentre l’Eurolliga manté el seu calendari. Aquest dijous el Madrid jugarà a la pista del Fenerbahçe, el Baskonia rep el Zalgiris i demà serà el torn del Barça a la pista del Panathinaikos i del València, a casa, davant el Maccabi.

Obligat per aquestes circumstàncies, Scariolo ha apostat per la nova fornada de talent del bàsquet espanyol, amb la qual ha estat treballant aquesta setmana en la concentració de Guadalajara, després d’acudir a la fase final de la Copa i Berlín per als LaureusRubén Guerrero (Unicaja), Osas Ehigitor (Montakit Fuenlabrada) i Tyson Pérez (Morabanc Andorra) són les principals novetats a la llista del seleccionador, en què apareixen noms que han de ser referència de futur, com Carlos Alocén (Casademont Saragossa), Darío Brizuela (Unicaja), Santi Yusta (Tenerife) o Jonathan Barreiro (Casademont Saragossa).

Bassas per Díaz

Les lesions d’Alberto Díaz i Jaime Fernández (Unicaja) han complicat en les últimes hores la preparació de la selecció, que ha hagut d’incloure d’urgència Ferran Bassas, del San Pablo Burgos, per no deixar coixa la posició de base.  «Hem tingut aquest contratemps. Esperem que Bassas ens doni un cop de mà. És una alarma vermella en aquests llocs perquè tenim exteriors de tall més físic, però en el lloc d’un i dos anem justos. Competirem amb el que hi ha», explica Scariolo, que té Alocén i San Miguel per a aquest lloc.

Notícies relacionades

Espanya integra amb Israel, Polònia i Romania el grup A de la classificació per a l’Eurobàsquet. 32 seleccions buscaran el seu bitllet dividides en 8 grups de quatre. Es classifiquen els tres primers a excepció dels grups B, C, E i G, on hi ha Alemanya, la República Txeca, Geòrgia i Itàlia, en les quals passaran els dos primers i aquests quatre equips per la seva condició d’amfitrions. L’Eurobàsquet 2021 es jugarà en la fase de grups a Colònia (Alemanya), Praga (República Txeca), Tbilissi (Geòrgia) i Milà (Itàlia), i la seva fase final, a Berlín.

La primera finestra es disputa aquesta setmana. En la segona, entre el 27 i el 30 de novembre d’aquest any, Espanya viatjarà a Israel i rebrà Romania. I en la tercera, del 18 al 21 de febrer del 2021. La selecció jugarà a Polònia i rebrà Israel.