L'ADEU A UNA LLEGENDA

Minut de silenci del Barça per Kobe Bryant

«Kobe era especial, més que un rival el veia com un ídol», assegura Victor Claver

lmendiola51992536 minuto de silencio fc barcelona basket por la muerte de kobe200127172750

lmendiola51992536 minuto de silencio fc barcelona basket por la muerte de kobe200127172750 / Valenti Enrich

1
Es llegeix en minuts

El Barça de bàsquet es va afegir a la jornada de dol per la mort de Kobe Bryant i va guardar un respectuós minut de silenci abans de l’entrenament del matí al centre del Palau Blaugrana. Alguns jugadors van afegir detalls a l’homenatge, com Pierre Oriola, que es va posar unes vambes model Kobe Bryant. La majoria dels barcelonistes es van mostrar visiblement afectats per la pèrdua d’una icona que tots consideraven un ídol i alguns com Nikola Mirotic no van tenir força per valorar la seva pèrdua. 

«Costa de creure. Sembla mentida que li pugui passar una cosa així a una persona que ha significat tant i ha sigut tan especial. Al principi no m’ho creia; vaig estar buscant si es desmentia, però després vaig anar veient reaccions de tot el món i cada vegada anava fent una mica més de mal», va explicar l’aler valencià Víctor Claver, un dels jugadors que havia coincidit amb Kobe sobre una pista de bàsquet, tant en la seva etapa a l’NBA com amb la selecció, en els enfrontaments entre Espanya i els Estats Units als Jocs Olímpics.

Inspiració per a una generació 

Notícies relacionades

 «Kobe era un jugador especial. Vaig coincidir amb ell en la pista, però més que un rival el veia com un ídol, algú amb qui la nostra generació ha crescut, ja que l’hem vist molt més que Michael Jordan», va explicar Claver,  que va revelar una anècdota que demostra la proximitat de la llegenda dels Lakers  amb tothom. «Em quedo amb un gest abans d’un partit que vam jugar aquí abans dels Jocs de Londres. A l’hotel, ell es pensava que no sabia qui era, així que va venir a saludar-me i a donar-me la mà per desitjar-me sort», va dir.

El pivot nord-americà Brandon Davies també va admetre que va ser un referent personal per a ell i per a molts dels  jugadors de generació. «Tenia fotos de Kobe a la meva habitació. És dur pensar que se n’ha anat una persona que va inspirar tota una generació. Vaig aprendre moltes coses d’ell mentre creixia, fins i tot veient la seva família créixer; era una inspiració per a tothom», va apuntar el jugador barcelonista. «No el vaig arribar a conèixer, però quan vaig sentir la notícia vaig sentir que havia perdut un familiar. Fins i tot ara em continua semblant surrealista. Era una gran persona, un gran pare i un exemple a seguir.»