decisió oficial

Kerem Kanter no viatjarà amb el Joventut a Turquia per precaució política

El pivot turc de la Penya no té cap ordre contra ell, però sí el seu germà Enes, dels Celtics, que és un ferm opositor d'Erdogan

kerem-2

kerem-2

1
Es llegeix en minuts

El pivot turc del Joventut Kerem Kanter, germà d’Enes Kanter, un dels jugadors dels Celtics de Boston, que és un ferm opositor a l’actual president de Turquia Recep Tayyip Erdogan, no viatjarà al seu país, on dimecres el seu equip s’enfrontarà amb el Darussafaka per por de ser detingut.

«No viatjaré a Turquia per jugar el nostre partit d’Eurocopa el 20 de novembre. Demano disculpes als aficionats del bàsquet a Turquia que volien veure’m jugar a la meva ciutat natal. Bona sort al meu equip», va dir Kerem Kanter en el seu compte a Twitter.

Les crítiques del germà

Notícies relacionades

Kerem, que no té cap ordre de detenció contra ell, no viatjarà per precaució. El seu germà Enes té retirat el passaport turc després de mostrar-se molt crític amb Erdogan, així com dues ordres d’arrest per injúries al president de l’executiu turc des del 2017.

El pivot dels Celtics de Boston, en unes declaracions recents a la CNN, va assegurar després de l’ofensiva militar que va llançar Turquia contra les forces kurdes al nord de Síria que «(Erdogan) no respecta els drets humans». «No hi ha democràcia, ni llibertat d’expressió o religió a Turquia. Definitivament (Erdogan) és un home molt dolent, el vaig anomenar el Hitler del nostre segle per una raó», va dir Enes Kanter en l’esmentada entrevista.