les incidències

L'arenga del metge del Madrid contra el Barça: «Contra la plaga més gran de rates»

El club blaugrana s'indigna amb el doctor Miguel Ángel López i l'Eurolliga obre un expedient

GRAF9173. MADRID, 14/11/2019.- El base argentino del Real Madrid Facundo Campazzo (2d) tira a canasta ante varios jugadores del Barcelona, este jueves durante el partido de octava jornada de la Euroliga que se disputa en el Wizink Center de Madrid.EFE/ Javier López Hernández

GRAF9173. MADRID, 14/11/2019.- El base argentino del Real Madrid Facundo Campazzo (2d) tira a canasta ante varios jugadores del Barcelona, este jueves durante el partido de octava jornada de la Euroliga que se disputa en el Wizink Center de Madrid.EFE/ Javier López Hernández / Javier López Hernández (EFE)

1
Es llegeix en minuts

‘Rata’ va ser una paraula que dijous de la nit va sobrevolar sobre el WiZink de Madrid. I no només pels insults que va rebre Nikola Mirotic, el millor jugador blaugrana en la derrota de l’Eurolliga contra els blancs (86-76), sinó per l’arenga del metge del conjunt madridista, Miguel Ángel López, als seus jugadors.

El metge blanc, en comptes d’animar la seva plantilla, va preferir, directament, insultar i desprestigiar el rival blaugrana. «Contra la banda de rates més gran de l’Eurolliga, ¡a guanyar!», va ser el crit del metge del Madrid, eufòric, dirigit als seus jugadors. Va passar al túnel del vestidor, just quan el conjunt blanc es dirigia a la pista per iniciar el partit. El cas, a més, no quedarà únicament per les imatges, ja que el Barça ha mostrat aquest divendres la seva indignació en una nota oficial i l’Eurolliga ha obert un expedient que pot acabar en sanció.

Disculpes oficials del metge

Notícies relacionades

Miguel Ángel López ha demanat disculpes per les seves paraules en un comunicat en el seu compte oficial de Twitter. López ha expressat que els seus insults van ser fruit del «fervor» del partit i que en cap moment volia faltar al respecte a ningú. A més, conclou que està penedit pels fets i que espera que el puguin perdonar. No obstant, el Barça indica: «Lamentem les expressions que no fan més que fomentar l’odi, cosa que rebutgem rotundament. Per això –puntualitza el club blaugrana– deixem en mans de l’Eurolliga les mesures que cregui oportunes a prendre en aquest cas i esperem que no es torni a repetir aquesta clara falta al respecte de jugadors, tècnics i ‘staff’».

Després, durant el partit va ser Mirotic el blanc de les ires dels aficionats, i al final del matx, el cap de premsa del Barça, Carles Cascante, va protegir l’ala pivot blaugrana quan el periodista d’un conegut programa de televisió nocturn es va acostar a preguntar-li: «¿Què et sembla que et diguin ‘rata’?». «¿Tu creus que li has de preguntar això? Una mica de rigor periodístic, sisplau», va etzibar el responsable blaugrana.