PREPARACIÓ DEL MUNDIAL DE BÀSQUET

Espanya rep un correctiu davant Rússia

La selecció ofereix una imatge decebedora i perd amb claredat en l'últim amistós abans del debut mundialista (55-74)

lmendiola49596292 graf1953  ningb   china   28 08 2019   el alero de la selecc190828144250

lmendiola49596292 graf1953 ningb china 28 08 2019 el alero de la selecc190828144250 / WU HONG

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Galleda d’aigua freda per aEspanya davant Rússia en el triangular que ha disputat a Ningbo i que ha tancat la seva fase de preparació per al Mundial. L’equip rus ha superat amb claredat la selecció espanyola i ha deixat molt males sensacions 72 escasses hores abans que l’equip de Sergio Scariolo debuti aquest dissabte contra Tunísia. Però més enllà del resultat, en un matx amistós que només havia de servir per polir aspectes tècnics (és la segona derrota després de la dels Estats Units en set partits), ha sigut un tremend toc d’atenció a un equip que semblava que tenia bones sensacions per disputar el Mundial i que arribarà a Canton, seu de la primera fase del torneig, amb molts dubtes, més dels que s’intuïen.

El partit ha sigut una successió de despropòsits constants en els homes de Scariolo. Atacs espessos, poca determinació, pilotes perdudes i mals percentatges, fins i tot en els tirs lliures. I ha poques excuses més enllà de les limitacions pròpies que ha imposat el seleccionador, prescindint de la presència de Marc Gasol i Rudy Fernández, reduint a 15 els minuts de Ricky Rubio, per evitar-li una sobrecàrrega en un torneig en què sembla més necessari que mai, i de Llull, i també més enllà dels molts minuts que ha donat a jugadors de la segona unitat com ara Colom, Rabaseda i Beirán.

Willy, l’únic centrat

Només Willy Hernangómez ha donat certa solvència a la selecció a les dues cistelles amb la seva lluita i el seu desplegament físic, per acabar amb 26 punts. Però les quatre personals que ha acumulat abans del minut 27 l’han obligat a anar a la banqueta, privant Espanya de la seva millor carta durant massa temps. Sense ell, ningú ha fet un pas endavant més. I l’espessor ofensiva ha sigut completa, començant pel seu germà Juancho. L’aler dels Nuggets és un dels jugadors cridats a tenir protagonisme, però només s’ha deixat veure en el tram final, quan ja estava escrita la sentència, i ha participat, junt amb el mateix Willy, en l’intent de reacció.  

Notícies relacionades

Rússia no està, ni de bon tros, entre els candidats a lluitar per les medalles del Mundial. El grup que dirigeix Serguei Bazarevitx és un equip en reconstrucció. Amb baixes de pes. Però no ha desaprofitat les nombroses concessions que ha fet la selecció espanyola, una ombra del que s’ha vist en els amistosos disputats fins ara.

A partir d’un segon quart per oblidar dels espanyols, un dels pitjors que es recorda, en què només han pogut anotar set punts i una cistella en joc, Rússia s’ha anat apropiant del partit, sentint-se fort i guanyant confiança per dominar tots els apartats estadístics. I el tercer quart encara ha resultat pitjor per a Espanya, que ha encaixat 27 punts, i ha cedit fins a 19 punts de diferència (40-59) que ha fet impossible ja qualsevol opció de recuperar el pas malgrat el despertar final de Juancho Hernangómez. Un partit que donarà a Scariolo moltes coses a meditar.