LA PREPARACIÓ DEL MUNDIAL DE BÀSQUET

Ricky Rubio surt al rescat d'Espanya davant l'Argentina

El base acaba amb 25 punts, 17 en l'últim quart, per arreglar un mal partit de la selecció (76-84)

GRAF1800. NINGBO (CHINA), 27/08/2019.-El español Ricky Rubio (c) pelea por la pelota durante el amistoso ante Argentina que ambas selecciones juegan, este martes, en la ciudad de Ningbó. China acoge el Mundial de Baloncesto 2019 desde el 31 de agosto hasta el 15 de septiembre. EFE/Wu Hong

GRAF1800. NINGBO (CHINA), 27/08/2019.-El español Ricky Rubio (c) pelea por la pelota durante el amistoso ante Argentina que ambas selecciones juegan, este martes, en la ciudad de Ningbó. China acoge el Mundial de Baloncesto 2019 desde el 31 de agosto hasta el 15 de septiembre. EFE/Wu Hong / WU HONG (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Ricky Rubio arriba llançat al Mundial de la Xina. En un moment de forma esplèndid. El base de 28 anys va aparèixer amb una actuació prodigiosa (25 punts, 8 assistències) per rescatarEspanya d’un duel més que complicat davant l’Argentina, que no va poder resoldre’s fins als últims segons (76-84). No feia bona pinta el matx per a la selecció de Sergio Scariolo en un partit massa espès. Però el jugador dels Phoenix Suns es va posar l’equip a les espatlles i, amb 17 punts en l’últim quart, va acabar amb la resistència del grup de Sergio Hernández.

Les bones sensacions que havia deixat la selecció espanyola en les últimes setmanes es van diluir aquest dimarts davant l’Argentina en el penúltim amistós de preparació camí de la Xina. L’equip espanyol va guanyar. Però el que es va veure a la pista de l’equip de Scariolo va ser, en general, falta de concentració, certa precipitació en alguns moments, poca cura de la pilota i escàs encert en atac.

Cert és que Espanya va afrontar el partit amb l’absència de Marc Gasol, el seu principal referent, que es va quedar a la banda a causa d’uns problemes estomacals i que encara s’està adaptant al nou horari. Però la selecció va baixar de revolucions respecte als els sis amistosos disputats fins ara. No va ser capaç d’imposar-se dins de la zona, malgrat la seva superioritat en centímetres, tot i que la feina de Willy Hernangómez (9 rebots) va ser important. I, sobretot, va perdre consistència defensiva, que ha de ser una de les seves senyes d’identitat de cara al Mundial. Ricky ho va arreglar tot amb un últim quart per emmarcar.

Notícies relacionades

No va ser tot negatiu a Espanya. Hi va haver bons minuts de Claver, que va aportar en molts apartats, alguna aparició esporàdica de Llull i Rudy (segueixen amb els minuts comptats) i algun triple interessant de Ribas. Però, en general, la iniciativa va ser de l’Argentina, un equip en forma que ve de proclamar-se campió en els Panamericans, que va generar molts problemes en rebot i va moure bé la pilota. Laprovittola va donar fluïdesa al seu equip. Scola, malgrat els seus 39 anys, continua sent un jugador important (24 punts), i el madridista Deck (autor de 16 punts) va demostrar un estat de forma espectacular.

Amb aquest escenari, l’Argentina va discutir el triomf a Espanya fins a l’últim instant (68-65, m. 36), fins que Ricky va dir prou. En cinc minuts va fer una demostració de talent per recordar i, amb tres triples i dues accions de cistella i addicional, assumint tot el protagonisme en atac, va acabar amb la resistència de l’equip argentí, que va demostrar caràcter i ambició per complicar la vida a qualsevol.