LA PREPARACIÓ DEL MUNDIAL DE BÀSQUET

Espanya es posa a prova amb l'Argentina en el seu penúltim assaig mundialista

El base madridista Campazzo es lesiona davant de Rússia i no s'enfrontarà a l'equip espanyol

foto-seleccin-china

foto-seleccin-china / alberto nevado piqueras

2
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola disputarà aquest dimarts, a la localitat xinesa de Ningbo, contra l' Argentina el penúltim partit de preparació per al  Mundial de bàsquet, que s'inicia el pròxim dissabte (Cuatro, 13.30 hores).

 L'equip argentí, amb 9 dels seus 12 jugadors amb passat o present en la lliga ACB, arriba a aquesta cita després de superar Rússia amb claredat  por 64-85 en un amistós, tot i que el triomf es va veure entelat per l'esquinç al turmell dret que va patir  Facundo Campazzo al trepitjar un rival.

El base del Reial Madrid, que comparteix la direcció de l'equip amb l'ex verd-i-negre Nico Laprovittola, es va lesionar a mitjans del tercer quart i, després d'una primera avaluació que va confirmar l'esquinç, està pendent de noves proves mèdiques que determinin l'abast de la lesió. El que sí que és segur és que no jugarà l'últim partit previ a la Copa del Món, aquest dimecres davant Espanya.

Desgast pel viatge

La selecció ha fet aquest dilluns al matí una sessió completa d'entrenaments a les  instal·lacions del Ningbo Olympic Sports Center, seu del torneig, abans d'encarar els dos últims amistosos (dimecres s'enfronta a Rússia), amb els quals culminarà la preparació abans d'afrontar dissabte el seu debut mundialista contra Tunísia, a la localitat de Guangzhou, seu dels partits d'Espanya en la primera fase del Mundial.

“El canvi horari i el viatge pesen, però hi estem acostumats, i hem d'estar preparats perquè venen dos partits crec que força més complicats que els que hem jugat fins ara”, va assenyalar l' escorta del FC Barcelona, Pau Ribas. “Son rivals de nivell que pot ser que ens els trobem a quarts de final, així que estarem preparats i potser ens guardarem alguna cosa per als partits clau, però tenim ganes de jugar bé i guanyar”, va afegir.

Notícies relacionades

La selecció argentina que dirigeix Sergio Hernández, que manté en la seva nòmina un referent com Luis Scola, amb 39 anys, que disputarà a la Xina el seu cinquè Mundial, ha perdut contra el Brasil (82-89) i França (58-77) i ha guanyat Montenegro  (85-77) i el Japó (108-93). Argentins i russos estan enquadrats en el grup B del campionat, juntament amb Nigèria i Corea del Sud.

El madridista Gabriel Deck, amb 17 punts, i  Laprovittola, amb 16, van ser els màxims anotadors argentins contra Rússia.