LA LLUITA PEL TÍTOL DE L'ACB

El Barça treu l'orgull i allarga la final

L'equip blaugrana venç el Madrid i força el quart partit després d'una apassionant batalla (78-77)

lmendiola48704658 graf1325  barcelona  19 06 2019   el jugador del real madrid190619223647

lmendiola48704658 graf1325 barcelona 19 06 2019 el jugador del real madrid190619223647 / Enric Fontcuberta

1
Luis Mendiola

El Barça va passar de la davallada anímica després del triple letal de Carroll en el segon partit a l’eufòria d’un Palau encès pel primer triomf davant el Reial Madrid (78-77). Va escapar l’equip de Svetislav Pesic al primer ‘match ball’ blanc per sentenciar el títol de Lliga aixecant cap i amb orgull. Encara n’haurà d’afrontar dos més. De moment, el Barça segueix viu, igual que la final del campionat que aquest divendres tornarà a viure un altre episodi tel·lúric al Palau Blaugrana, com el viscut aquest dimecres al Palau. Així són els clàssics.

Thomas Heurtel amb 21 punts, va tornar a ser la referència del Barça, tot i que per als blaugranes va resultar clau el seu treball en defensa, que el va ajudar a decidir una batalla incerta fins a l’últim segon. Va semblar tenir-ho tot de cara el Madrid a base de triples, la qual cosa li va permetre obrir una bretxa de sis punts (71-77) amb només dos minuts per jugar. Aquesta vegada va ser el Barça el que va protagonitzar la remuntada, i es va escapar de l’abisme amb un parcial de 7-0 que va iniciar un triple de Kuric, va seguir una cistella de Heurtel i va rematar una safata de Singleton. Tot i així, l’equip de Laso va disposar de tres accions per canviar la seva sort però, al límit de pressió, la defensa del Barça va emergir amb tota la seva força per tancar el camí de les cistelles madridistes.