ODA AL BÀSQUET

Badalona estrena un documental commemoratiu dels 25 anys de l'Eurolliga

El documental recull el testimoni de 25 protagonistes de diferents àmbits que van tenir relació directa amb el títol i descobreix com la Penya va superar «grans obstacles» que van aparèixer durant la temporada

d3pj1k7wsamttaq

d3pj1k7wsamttaq

1
Es llegeix en minuts

El Teatre Zorrilla de Badalona acollirà aquest dijous (20:00 hores) la preestrena del documental ‘Spirit of Tel Aviv 1994’ que Televisió de Catalunya ha realitzat per commemorar el 25 aniversari de la Lliga Europea conquistada pel Joventut de Badalona.

El documental, de 50 minuts de durada i que s’emetrà a Esports 3 i TV-3 dilluns a la nit, 15 d’abril, reconstrueix la temporada en què la Penya va conquistar la Copa d’Europa des del fitxatge de l’entrenador serbi Zeljko Obradovic, el juny de 1993, fins a la final contra l’Olympiakos, el 21 d’abril de 1994.

Dirigit pel periodista de TV-3 Víctor Lavagnini, ‘Spirit of Tel Aviv 1994’ recull el testimoni de 25 protagonistes de diferents àmbits que van tenir relació directa amb el títol i descobreix com l’equip va superar “grans obstacles” que van aparèixer durant la temporada.

Entre els entrevistats, apareixen alguns jugadors dels equips que el Joventut va eliminar en el seu camí cap al títol com Pep Cargol (Reial Madrid), Juan Antonio San Epifanio ‘Epi’ (Barça) o Zarko Paspalj, el pivot serbi de l’Olympiakos que va fallar dos llançaments lliures que van donar pas a 4.8 segons eterns abans que la Penya pogués cantar la victòria (57-59).

Notícies relacionades

Televisió de Catalunya va reunir el mes de febrer passat tots els jugadors de la plantilla verd-i-negra al Palau Olímpic de Badalona, inclòs l’heroi d’aquella final, Corny Thompson, jugador al voltant del qual gira una tertúlia que apareix al documental que recorda les seves vivències durant aquella temporada.

El que fos base d’aquell equip, Tomás Jofresa, és la veu conductora de les diferents parts del documental, que compta amb la participació de Franc Famadas, el periodista de Radio Ciutat de Badalona que va narrar tots els partits de l’equip aquella temporada.

Temes:

Joventut