ensurt aeri

L'avió del Zalgiris de Kaunas va fer un aterratge d'emergència a Getafe després d'una hora de pànic

L'expedició tornava a Lituània després de jugar contra el Madrid en l'Eurolliga i hi va haver una fallada en el Boeing 737 després d'enlairar-se de Barajas

GRAF5700. MADRID, 04/04/2019.- El jugador del Zalgiris Kaunas Brandon Davis (i) lucha con Felipe Reyes, del Real Madrid, durante el partido de la trigésima jornada de la EuroLiga que Real Madrid y Zalgiris Kaunas disputan esta noche en el Wizink Center, en Madrid. EFE/ Javier López Hernández

GRAF5700. MADRID, 04/04/2019.- El jugador del Zalgiris Kaunas Brandon Davis (i) lucha con Felipe Reyes, del Real Madrid, durante el partido de la trigésima jornada de la EuroLiga que Real Madrid y Zalgiris Kaunas disputan esta noche en el Wizink Center, en Madrid. EFE/ Javier López Hernández / Javier López Hernández (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Els problemes tècnics d’un Boeing 737 de la companyia lituana de vols xàrter Klasjet van provocar un aterratge d’emergència i el temor d’una tragèdia en l’expedició de tornada del Zalgiris Kaunas  pocs minuts després d’enlairar-se des de Madrid divendres passat a la nit després de jugar contra el Reial Madrid en l’Eurolliga de bàsquet, segons informa el diari ‘El País’ aquest dimarts.  Va ser, segons explicacions de la delegació lituana "una hora de pur terror i pànic".

Segons aquesta informació, l’avió, de la sèrie 37-500, va aturar la seva progressió d’enlairament a uns 5.000 peus a causa d’una fallada dels sistemes de navegació. Segons tècnics coneixedors del problema, el Boeing va patir una aturada del sistema d’informació que impedia al pilot conèixer en concret a quina velocitat viatjava. L’avió es va declarar en estat d’emergència i, guiat pels controladors aeris de Madrid, que es van veure obligats a aclarir el trànsit que l’aparell lituà tenia proper, va intentar dos cops aterrar a l’aeroport de la capital.

El mal temps

Enmig del mal temps que feia a Madrid, i després del fracàs dels dos intents de la tripulació de dominar l’avió per aterrar a Barajas, prossegueix ‘El País’, com a última alternativa es va decidir que ho intentés a la pista de la base militar de Getafe (Madrid), on finalment va aconseguir aterrar uns 45 minuts després del seu enlairament. L’avió l’operava una línia xàrter contractada en exclusiva per al trasllat de l’equip de bàsquet Zalgiris.

Notícies relacionades

Tot i que l’empresa que gestionava el viatge ha assegurat que en cap moment els passatgers van estar en perill, diversos jugadors i persones del seu entorn van expressar la por que van passar; entre ells, Lenzie Quist, dona del jugador Brandon Davies, i Amber Grissom, dona de Deon Thompson. "Em sento molt més a prop dels meus fills després d’haver vist el que significa ser a prop de la mort. Gràcies a Déu, per permetre’ns viure un dia més. Va durar uns 45 minuts. Vam intentar entrar en mode d’emergència, però l’avió va descendir i va caure. El pilot el va portar a terra a uns 30 metres. Finalment, vam aterrar després d’una hora de pur terror i pànic. Em sento afortunada de ser viva", va escriure la dona de Davies, Lenzie Quist, en el seu compte d’Instagram.

Per la seva part, Amber Grissom, va assegurar també a Instagram: "L’aterratge d’emergència va ser l’experiència més aterridora, i encara estic en xoc  L’equip és feliç per haver tornat a viure. Sembla divertit ara, tot i que no ho va ser", va dir l’entrenador del Zalgiris, Sarunas Jasikevicius, al comentar el greu incident.