QUARTS CONTRA L'EFES

El Barça joguineja amb el Khimki en el tancament de la fase regular de l'Eurolliga

Els blaugranes, a estrebades i sense forçar la màquina, vencen un partit en el qual no hi havia res en joc

jmexposito47646419 graf6373  barcelona  05 04 2019   el alero esloveno del barc190405232420

jmexposito47646419 graf6373 barcelona 05 04 2019 el alero esloveno del barc190405232420 / Alejandro Garcia

4
José María Expósito

El Barça Lassa va tancar aquest divendres la fase regular de l’Eurolliga amb una estranya victòria al Palau sobre el Khimki (83-74). Sense res en joc per a ningú (els russos sense opcions de ‘play-off’ i el Barça enquadrat irremeiablement amb l’Efes d’Istanbul a quarts), el xoc va estar marcat per les apagades d’un i un altre equip, especialment del local, cosa que va irritar Svetislav Pesic. En el tram final el Barça, que va arribar a perdre de 15, no va tenir problemes per sumar la seva 18a victòria, el seu millor registre en les tres temporades amb el nou format del torneig.

La falta de tensió es va deixar veure des de l’inici. El Barça va necessitar dos minuts i mig per anotar la seva primera cistella, un triple contra el vidre de Singleton sobre la botzina. Una passada espectacular d’Heurtel a Tomic va fer pensar en una nit de ‘showtime’, però ni l’afany del pivot, que va anotar 6 dels primers 9 punts dels seus, va enllustrar l’arrencada.

El triple de Kuric que completava un parcial de 7-0 amb el que el Barça es posava per davant (12-10) va donar pas a una fase de passivitat absoluta dels locals en defensa. Un ‘alley oop’ sense oposició de Thomas, un contraatac en solitari després una cistella d’Heurtel... Pesic va donar entrada a Oriola i Smits a la recerca d’intensitat, però el Khimki estava llançat i va trobar un filó en els triples. Fins a 6 vegades va anotar des de darrere de la línia en el primer quart. Amb només 1,7 segons per jugar-se, el conjunt rus, que servia de fons, va trobar la manera d’aconseguir que Jenkins anotés sol sota la cistella per tancar un primer quart en què el Barça només va cometre dues faltes i va agafar tres rebots.

Increïble parcial de 18-0

El segon acte va començar amb un altre triple de Harrison, i l’equip rus va arribar posar-se 15 punts a dalt (26-41, m. 14). Llavors el Barça va semblar entendre que no podia donar aquesta imatge en un Palau molt ple i va collar per fi en defensa, sobre tot un aplicat Víctor Claver, el que va deixar absolutament sec l’equip del mític Rimas Kurtinaitis. Fins a l’última possessió del quart no van tornar a anotar els russos, que van encaixar un demolidor parcial de 18-0 gràcies al qual el Barça se’n va anar amb avantatge al descans (44-43).

Pesic, que no va donar ni un minut a Ribas ni a Pustovyi, ho va definir a la perfecció a peu de pista. “Encaixar 32 punts en el primer quart no pot ser anomenat bàsquet. En el segon només n’hem encaixat 11. S’ha de defensar”, va dir entre rialles abans de començar la segona meitat. El bon humor se li va esfumar veient que el seu equip es tornava a adormir, aquesta vegada en atac. La producció del Barça va quedar en mans d’un Blazic hiperactiu i quan es va travar el Khimki va reprendre la davantera amb un parcial de 0-11. L’esbronc de Pesic a Heurtel va ser antològic. El Barça va tancar el parcial amb 10 punts i perdent de 4 (54-58).

Factor pista en contra

El quart final va deixar la sensació que el Barça va guanyar quan va voler. Tan bon punt Hanga, Pangos i la societat Claver-Tomic es van posar les piles, el Barça es va disparar al marcador (79-68, m. 37). El Khimki encara va fer una temptativa de reacció amb un parcial de 6-0. A l’últim minut es va entrar amb 79-74, però dos tirs lliures d’Oriola, màxim anotador (14), van segellar el triomf local.

L’Efes tindrà el factor pista a favor en el ‘play-off’, al millor de cinc i amb els dos primers partits (dimecres 17 i divendres 19) a Turquia. Si passen a la ‘final four’ de Vitòria, els culers jugaran la semifinal contra el guanyador del Fenerbahce-Zalguiris.

Abans, el Barça torna aquest diumenge (19.30 h) a la Lliga Endesa visitant el Breogán. L’equip gallec és en llocs de descens, a una victòria de l’Herbalife Gran Canària, que ahir a la nit va tancar una participació històrica en l’Eurolliga amb una polida derrota a Munic (84-77) després d’anar perdent per 22 punts.

Barça Lassa, 84 - Khimki, 74

Barça: Heurtel (5), Kuric (13), Hanga (12), Singleton (5), Tomic (12) –equip inicial–, Smits (2), Oriola (14), Pangos (7), Blazic (8) i Claver (5).
8 de 23 triples (Kuric, 3). 29 rebots, 5 ofensius (Tomic i Singleton, 6). 20 assistències (Pangos, 6).

Khimki: Jenkins (13), Crocker (5), Harrison (10), Zubkov (11), Thomas (7) –equip inicial–, Zaytsev (8), Mickey (7) i Monia (13).
11 de 27 triples (Monia i Harrison, 3). 31 rebots, 11 ofensius (Monia, 6). 15 assistències (Harrison i Zubkov, 4).

Parcials: 21-32;23-11; 10-15; 29-16