L'EUROLLIGA DE BÀSQUET

L'energia del Barça destrossa el Darussafaka

L'equip blaugrana abusa del cuer al Palau i estén a tres la seva ratxa de victòries europees (97-65)

lmendiola46427665 graf4661  barcelona  04 01 2019   el alero esloveno jaka bla190104221721

lmendiola46427665 graf4661 barcelona 04 01 2019 el alero esloveno jaka bla190104221721 / Andreu Dalmau

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Amb l’actitud, l’encert i l’energia necessària, el Barça va solucionar la visita del cuer Darussafaka al Palau Blaugrana i va encadenar la seva tercera victòria consecutiva a l’Eurolliga (97-65), que li permet mantenir-se en la zona de ‘play-off’.

Els jugadors de Pesic es van aplicar amb més intensitat, es van mostrar hegemònics en la lluita pel rebot i es van imposar en totes les batalles individuals i col·lectives per descartar, des del primer moment qualsevol sorpresa davant un rival amb recursos (va sorprendre a l’Olympiacos en l’última jornada), però de moral trencadissa, que se sap ja sense opcions en la lluita per entrar entre els vuit millors de la competició i amb prou feines va oposar resistència.

Blazic, efectiu

Pocs partits permetran sortir tan satisfet Pesic com el del Darussafaka. El seu equip ho va fer gairebé tot bé i cada una de les seves decisions va donar dividends: des del plantejament defensiu, amb una intensa pressió a la sortida de la pilota dels turcs, fins a la titularitat de Blazic, que va sumar en totes les seves accions tot i que últimament amb prou feines ha comptat per al tècnic serbi.

El Barça va aclaparar en el rebot (43 per 23) i a partir de la defensa va marcar el ritme que més li convenia. Al marge d’un 2-6 inicial, els jugadors blaugrana només van fer que fer créixer les diferències corrent bé pel camp, desplegant-se en el contraatac, movent bé la pilota i fent-la arribar als pivots, tant a SeraphinSingleton com Oriola, que sense gairebé oposició (només Michael Eric) van fer el que van voler a la zona. Fins i tot Tomic, que ve de seriosos problemes físics, va disposar de bastants minuts per anar recuperant el bon to del principi de temporada.

Punt d’inflexió

Hi ha punts d’inflexió en una temporada que canvien la cara a un equip. El Barça en va passar per un davant l’Anadolu Efes al Palau el passat dia 27. Pintava molt malament el partit per als blaugrana al descans. Però van saber donar-li la volta amb intel·ligència i va sortir molt reforçat amb un triomf que els va permetre assentar-se en dinàmica positiva.

La victòria d’aquest divendres davant el Darussafaka, que només Douglas va intentar maquillar, no fa més que reforçar-la. La recuperació física de jugadors com Seraphin, Hanga o Ribas li ha donat molta consistència a l’equip.  Les sensacions són bones. Les cares dels jugadors transmeten concentració i confiança. Hi ha somriures a la banqueta. És un bon moment per encarar una de les fases més exigents, amb 10 partits aquest mes de gener, sis de competició europea. D’aquí a finals de mes, l’equip es jugarà bona part de les seves aspiracions d’entrar als ‘play-offs’.

Va ser tanta la superioritat dels blaugrana que van deixar tot vist per sentència ja en un primer temps en què van acabar doblant l’anotació de l’equip turc (54-27). Això va permetre el lluïment personal de jugadors com Heurtel, en un gran moment de forma, i a Pesic, dosificar els seus homes i reservar energies amb vista a la doble jornada de la pròxima setmana davant de l’Armani a Milà i amb el Panathinaikos, ja sense Xavi Pascual, al Palau.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Heurtel (18), Hanga (6), Blazic (10), Singleton (10), Tomic (9) –cinc inicial– Seraphin (12), Pangos (6), Ribas (2), Smits (5), Oriola (2), Kuric (8), Claver (9).

9 de 24 triples (Pangos, Kuric, 2). 43 rebots, 11 of. (Hanga, 7). 20 assis. (Heurtel, 4)

Darussafaka: Douglas (23), Diebler (6), Peiners (-), Evans (4), Eric (4) –cinc inicial– McCallum (-), Ozmizrak (7), Baygul (7), Demir (-), Kidd 89), Ozdemiroglu (3), Savas (2).

Notícies relacionades

8 de 25 triples (Douglas, 3). 23 rebots, 8 of. (Douglas, 6). 13 assis. (McCallum, 4).

Parcials: 29-16; 25-11; 19-18; 24-20