PREMUNDIAL 2019 BÀSQUET

Espanya es concentra a Madrid amb les novetats de Juancho Hernangómez i Yusta

El grup de Scariolo s'enfrontarà aquesta setmana a Eslovènia i Bielorússia a l'última finestra de la fase de classificació

lmendiola40012328 gra526  estambul  turqu a   08 09 2017   los jugadores juanc180624181818

lmendiola40012328 gra526 estambul turqu a 08 09 2017 los jugadores juanc180624181818 / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts

La tornada de Juancho Hernangómez i la incorporació, per primera vegada, de Santi Yusta són les dues grans novetats de la selecció espanyola de bàsquet, dirigida per Sergio Scariolo, que es va concentrar aquest diumenge, a Madrid, amb una llista de 16 jugadors per preparar els dos últims partits de la fase de classificació per alMundial 2019.

Igual com en les dues anteriors ‘finestres’, Fran Vázquez serà el capità de la selecció que disputarà les dues últimes jornades de la primera fase de classificació per a la Copa del Món 2019, que enfrontaran a Espanya amb Eslovènia (dijous, 28 de juny a Ljubljana) i Bielorússia (diumenge, 1 de juliol a Màlaga).

Les novetats més importants d’una llista formada pel gruix de jugadors que van participar als quatre primers partits, saldats tots amb victòries, són la tornada a l’equip de Juancho Hernangómez després de la seva temporada amb els Denver Nuggets a la NBA i la inclusió del madridista Santi Yusta, que entra per primera vegada en una convocatòria de la selecció absoluta.

Preparació a Guadalajara

La selecció iniciarà aquest dilluns els entrenaments a Guadalajara, per jugar dijous 28 contra Eslovènia, a Ljubljana, i el diumenge 1 de juliol contra Bielorússia a Màlaga, a les dues últimes jornades de la primera ronda de la fase de classificació per a la Copa del Món 2019.

Notícies relacionades

“Fins ara la nostra trajectòria ha sigut molt bona, però som conscients que tenim potser l’escull més dur d’aquesta primera fase”, va explicar el seleccionador. “Jugar a Ljubljana, contra Eslovènia, campió d’Europa, i en un clima extremadament favorable per a l’equip de casa. I després Bielorússia, un equip que ha anat creixent al llarg de la competició, fins al punt de donar-nos un gran ensurt i guanyar la mateixa Eslovènia”.

La llista de jugadors convocats és, com a bases: Quino Colom (Unics Kazan), Jaime Fernández (Andorra), Rodrigo San Miguel (Tenerife), Alberto Díaz (Unicaja); alers: Javier Beirán (Tenerife), Alberto Abalde (València), Dario Brizuela (Estudiantes), Oriol Paulí i Xabi Rabaseda (Gran Canària), Santi Yusta (Madrid); Juancho Hernángómez (Denver), Edgard Vicedo (Estudiantes), Pablo Aguilar (Gran Canària), Sebas Sáiz (Burgos), Victor Arteaga (Estudiantes) i Fran Vázquez (Tenerife).