HEGEMONIA BLAUGRANA

El Barça suma una altra Lliga Catalana amb facilitat davant de l'Andorra

Tomic rep el títol d'MVP d'una final jugada a un gran nivell col·lectiu pels blaugrana (89-70)

fcb-basket-en-twitter-----fcbbasket-36---morabancandorra-13-a-min--13--lligacat--forabaraa--

fcb-basket-en-twitter-----fcbbasket-36---morabancandorra-13-a-min--13--lligacat--forabaraa--

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

El FC Barcelona va passar per sobre del Morabanc Andorra a la final de la Lliga Catalana, i ha ampliat l'hegemonia que manté l'equip blaugrana al torneig, que ha fet seu els últims nou anys i en 21 de les 38 edicions (89-70). El pivot croat Ante Tomic, autor de 13 punts i 4 rebots en 15 minuts en joc, va ser elegit MVP d'una final en la qual els blaugrana van imposar el seu joc coral.

Hi havia moltes expectatives entorn del partit al Pavelló Olímpic de Reus,  però l'equip blaugrana va convertir la final, la mateixa que es va viure el 2014 i el 2015, en un monòleg de principi a fi, i no va donar cap opció als homes de Joan Peñarroya, superats en tots els aspectes del joc, tant en encert com en intensitat.   

Amb un sòlid treball defensiu, domini del rebot, bons percentatges en el triple i una mentalitat molt agressiva, el Barça va obrir ràpidament marge al marcador (27-13, m. 10) i va arribar a establir-se per sobre de la vintena de punts (36-13, m 13) al mig d'uns minuts de desconcert de l'equip andorrà, que es va passar els tres primers minuts del segon quart sense anotar.  

La inspiració de Navarro i també l'actitud deHanga  en els primers compassos va ajudar a elevar la confiança del Barça, que va saber marcar el ritme amb encert gràcies a la bona direcció de Ribas i deHeurtel.  L'Andorra  va aconseguir donar rèplica a través de les accions interiors de Diagné i, sobretot, de l'encert exterior de l'exverd-i-negre John Shurna, encara que  sense opcions de retallar (50-35, descans).

L'equip de Peñarroyava intentar no perdre mai la cara al partit, que va millorar una mica en la baralla pel rebot, sobretot ofensiu, però el Barça sempre va gestionar els temps amb encert. Una exhibició de Tomic en el tercer període va tornar a estirar les diferències. I un parcial de 15-3 favorable en els primers cinc minuts de l'últim quart (d'un 67-53 a un 82-56) va acabar d'escriure el desenllaç a favor dels barcelonistes, que van oferir una imatge molt seriosa, i van demostrar que arriben més que preparats a la part final de la Lliga.

Notícies relacionades

FC Barcelona Lassa: Heurtel (8), Koponen (7), Hanga (13), Moerman (9), Tomic (13) -cinc inicial- Ribas (4), Pressey (3), Jackson (10), Navarro (15), Vezenkov (-), Oriola (5), Claver (2).

Morabanc Andorra:  Albicy (5) Jelinek (11), Jankovic (4), Shurna (19), Diagné (9) -cinc inicial- J. Fernández (9), Iverson (6), Blazic (-), Stevic (-), Walker (3), Colom (4), Sané (-).